Д-р Ангел Кунчев разкри кой е единственият начин COVID-19 да изчезне само за две седмици

https://crimes.bg/analizi/d-r-angel-kunchev-razkri-koy-e-edinstveniyat-nachin-covid-19-da-izchezne-samo-za-dve-sedmici/38540 Crimes.bg
Д-р Ангел Кунчев разкри кой е единственият начин COVID-19 да изчезне само за две седмици

Д-р Ангел Кунчев заяви в ефира на Нова тв, че у нас не се прилагат най-крутите мерки срещу коронавируса, спрямо останалите страни. Той добави, че стъпките могат да станат и по-строги, но се надява, че това няма да се налага“.

 

В "Карай направо" експертът заяви, че полицията няма да допуска посещението на парковете и струпването на много хора на едно място. Д-р Кунчев добави, че целта на тези мерки не е спиране на живота или бизнеса, а всички трябва да осъзнаят, че това е начин да се предпазят.

 

"Най-добрите в тази област препоръчват социалната изолация. Ако 100% от хората си останат вкъщи, след 14 дни вируса няма да съществува. Това разбира се е невъзможно", заяви д-р Кунчев.

 

Той добави, че все още сме в началото на кривата и няма страна, която да е била готова за подобно нещо.

 

Експертът добави, че се създава полева болница с цел овладяване на ситуацията при по-голяма вълна.

 

"Заради поведението на по-несъзнателните хора, не е изключено въвеждането на по-строги мерки. Излизането от вкъщи ще става все по-трудно и ще се осъществява само при сериозна причина", заяви Кунчев.

 

Той заяви категорични, че във всички болници в страната, където има пациенти с коронавирус, лекарите разполагат с необходимите защитни средства. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.