Цвета Караянчева със силни думи за Шипка навръх 3 март!

https://crimes.bg/analizi/cveta-karayancheva-sas-silni-dumi-za-shipka-navrah-3-mart/40804 Crimes.bg
Цвета Караянчева със силни думи за Шипка навръх 3 март!

Човек трябва да се качи поне един път на връх Шипка, дори да не е на този ден, за да почувства силата, за да почувства какво са мислили и как са се чувствали героите, опълченците, воините, загинали за свободата на България. Мисля, че изкачването на Шипка калява духа. Това каза днес в Габрово председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Председателят на парламента присъства на заупокойна панихида в габровския храм "Успение на пресвета Богородица", отслужена от Великотърновския митрополит Григорий в съслужие с габровски свещеници. Редом с Цвета Караянчева в храма запалиха свещи и сведоха глава пред паметта на падналите за свободата Невена Минева, областен управител, Таня Христова, кмет на Габрово, народни представители, общественици и граждани. След панихидата Караянчева поднесе цветя пред паметника на генерал Радецки в близост до храма.

По-рано днес, на връх Шипка, Цвета Караянчева е положила цветя в памет на героите на връх Шипка. В Габрово тя посочи, че е разговаряла там с много хора, но е спазвала разстояние, така както д-р Кунчев ни съветва, защото празникът трябва да се празнува, но и да бъдем много внимателни, тъй като, според нея, и днес заболяемостта се покачва, смъртността - също и трябва да се изчакат ваксините, за да се имунизира по-голямата част от гражданите.

На централния площад "Възраждане", под звуците на химна на България, в присъствието на председателя на народното събрание и кмета на Габрово, ученици от Националната Априловска гимназия издигнаха тържествено националния трибагреник. Заради спазване на епидемичните правила и препоръката на санитарните власти тържествената ритуална част по повод отбелязването на 143-та годишнина от Освобождението, беше отменена.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.