Циганска банда опустошава село, жителите му поискаха…

https://crimes.bg/analizi/ciganska-banda-opustoshava-selo-zhitelite-mu-poiskaha/39506 Crimes.bg
Циганска банда опустошава село, жителите му поискаха…

Хората се надяват крадливата банда да си понесе последствията

Крадливи цигани тормозят жителите на врачанското село Тишевица, пише BulNews. 

 

Поредната история с цигански тормоз е на Геновева Николаева, която живее във Враца. 

 

В събота в имота им нахлули цигани, които откраднали инструменти за над 1 500 лв. от селскостопанска постройка. Когато се прибрали в къщата и забелязали липсата на инструментите, те веднага подали сигнал на тел. 112. На мястото пристигнал полицейски екип и по случая е образувано досъдебно производство. 

 

Геновева разговаряла със съседите си и разбрала, че тя не е единствената потърпевша. Те ѝ споделили, че от около година група малолетни роми с прякор „Седмаците“ вършее из селцето. Те са братя на 9, 10 и 11 години.

 

В семейството са 8 деца, като през седмицата за тях се грижи майка им, тъй като бащата работи в София и се прибира събота и неделя.

Учат в средно училище „Климент Охридски“ в Тишевица, където също създават проблеми.

 

Жената разказва, че в началото циганите започнали с малки кражби на зимнина, но от 20 дни престъпленията са зачестили, като в същия период те са разбили над 15 къщи.  По нейни думи, всеки месец бандитите вземат пенсията на възрастна жена и я заплашват, като единият дори е носил тръба. 

 

„Всички знаят кои са, но са малолетни и няма какво да се направи“, каза Геновева Николаева. 

Потърпевшата се е срещнала с кмета на населеното място Минко Георгиев, при който са подадени над 80 жалби срещу крадливите роми. Той споделя, че почти всеки ден в селцето идва полиция заради бандитите, но заради възрастта им единствено „Закрила на детето“ може да вземе отношение. 

 

„Аз лично съм подал два сигнала срещу тях в отдел „Закрила на детето“, но техният отговор е, че няма къде да ги настанят. Директорът на училището също е сигнализирал, така оплакванията стават 3“, заяви той. 

 

Според Минко Георгиев родителите подтикват децата си към престъпления и изобщо не ги контролират. Жителите на селото са направили 2 подписки, като първата е от миналата седмица и е изпратена до районната прокуратура във Враца. 

 

Сега събират подписите за втората, която ще пуснат до окръжния прокурор на Враца и главния прокурор Иван Гешев. Хората от селото се надяват главният прокурор и социалните служби да се намесят и крадливата банда да понесе последствията си, за да могат отново да живеят спокойно. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.