Човек на Дикме замесен във финансови измами, афера с шпионски джип и мистериозна смърт (Скандални разкрития за Орхан Исмаилов)

https://crimes.bg/analizi/chovek-na-dikme-zamesen-vav-finansovi-izmami-afera-s-shpionski-dzhip-i-misteriozna-smart-skandalni-razkritiya-za-orhan-ismailov/40701 Crimes.bg
Човек на Дикме замесен във финансови измами, афера с шпионски джип и мистериозна смърт (Скандални разкрития за Орхан Исмаилов)

 

Орхан Исмаилов, вторият човек след Мехмед Дикме в новосъздадената партия ДЕН, се оказа замесен във финансови измами, афера с шпионски джип и дори мистериозната смърт на ключов свидетел по дело срещу международен измамник.  

Името на Исмаилов изплува покрай делото срещу израелеца Гал Барак, завлякъл хиляди хора с огромни суми. За което беше признат за виновен от съда във Виена и осъден на 4 години затвор. В България обаче деянията му все още стоят ненаказни. Като причината за това най-вероятно са топлите му връзки с хора от висшите етажи на властта, сред които и самият Исмаилов, бивш заместник министър на отбраната. Към днешна дата втори човек в политическия проект на Мехмед Дикме, който има амбицията да стане алтернатива на ДПС.

Доказателство за връзката между Исмаилов и израелеца е редовното пребиваване на втория в СПА хотел „Драгалевци“, в полите на Витоша, собственост на брата на Исмаилов. За това свидетелства в официални показания сърбинът Александър Игнятович, който реши да говори пред властите в Германия за цялата измамна схема, извършвана от кол центровете на Барак в Сърбия и България. В замяна Игнятович поиска защита за себе си и семейството си.

Той направи изявление, дълго близо 50 страници в писмен вид. В него разкрива детайлни подробности за източените от израелеца над милиард евро и долари от сметките на богатите му клиенти, които той и служителите му убедили да инвестират в компанията на мошеника Кактус Маркет.

Зад тези на пръв поглед сухи цифри стоят хиляди разбити човешки съдби и дори още по-жестоко – самоубийства на измамените инвеститори, както и мистериозни кончини на хора, осмелили се да разбият измамата.

Такава е съдбата и на самият Александър Игнятович, който е открит мъртъв в хотелската си стая в София на 11 февруари 2020 година. Тялото му е открито само няколко месеца преди той да се яви на делото срещу Барак като ключов свидетел. Дали тази ненавременна кончина е просто съвпадение? Официалното становище на българските власти е смърт вследствие на сърдечна недостатъчност. Въпросите обаче остават. Още повече, че Барак беше едва на 34 години.

В хотелската му стая са открити част от свидетелските му показания срещу израелеца, в които доста често се споменава хотела на родата на Орхан Исмаилов. От тях става ясно, че финансовата схема е завлякла десетки хиляди хора в Западна Европа с обща сума от поне 200 милиона евро.

Сценарият всеки път е бил един и същ – убеждаване на наивните жертви, че инвестират парите си в печеливша търговия с международна валута.

При наличието на толкова доказателства срещу него, буди недоумение фактът, че властите в България не си мръдват пръста, за да разследват Барак. Който е на мушката на органите на реда в Западна Европа от години. Няма как да не се запитаме дали израелецът не разчита на защита от държавните институции у нас? Негова служителка разкрива, че никога не е била търсена за разпит от полицията.

Съмненията, че хора с власт са осигурявали чадър на Барак се засилват още след разкритята на собственик на кол център в Белград, пожелал анонимност.

По думите му, получаването на разрешително за такъв тип бизнес е много трудно и то след покриването на стриктни критерии. Така че е абсолютно невъзможно мащабна измамна схема като тази на израелеца, в която са намесени стотици милони евро незаконни пари, да остане незабелязана от властите.

И това говори само за едно – защита от много високо ниво.

Въпросната компания – Кактус Маркетинг, се пренасочва в София през 2018 година, където открива свой офис, но под името E&G Finances. Служителите й пък са настанени забележете къде – в СПА хотела на Исмаилови.

Където са се случвали невиждани оргии с алкохол, наркотици и протитутки, разкрива приживе Игнятович. Сводникът, който имал грижите да подсигури жрици на любовта за забавленията, също е настанен да живее във въпросния хотел.

Съмненията, че Барак е имал чадър за незаконната си измамна дейност у нас се засилват от близкото му познанство не само с Орхан Исмаилов, а и с Цветан Цветанов. Евреите у нас са убедени, че той е другият човек, осигурявал защита на зираелеца, посредством стабилните си връзки в политиката.

Нищо чудно причината за безславно приключилите преговори за коалиция между ДЕН на Дикме и Исмаилов и Републиканци за България да се корени в неуредени финансови отношения между българските политици и Гал Барак.

Името на Исмаилов изплува и в скандала с откраднатия и после върнат луксозен джип, свързан с турските специални служби МИТ. Скандал, който властите у нас опитаха да потулят, но медиите го надушиха. Джипът беше откраднат познайте от къде – от гаража на същия СПА хотел Драгалевци.

В него е открита подслушвателна техника, както и служебни карти на четирима турски шпиони. След като медиите у нас надушиха случилото се, родните служби и МВР опитаха да замажат скандала, но вместо това затънаха още повече след смущаващи противоречия с изявленията им.

Шефът на ДАНС отрече изобщо съществуването на такъв случай, докато в същото време вътрешният министър го потвърди. А по документи джипът Audi Q7 се води на богат роден изселник в Турция.

Според източници, пожелали анонимност, зад кражбата на автомобила се крият шпионски игри, тясно свързани с властта.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.