Броят на жертвите на земетресението в Албания расте (Ранените над 300)

https://crimes.bg/analizi/broyat-na-zhertvite-na-zemetresenieto-v-albaniya-raste-ranenite-nad-300/34022 Crimes.bg
Броят на жертвите на земетресението в Албания расте (Ранените над 300)

Броят на жертвите на силното земетресение, което удари Албания сутринта, се увеличава. Според последната потвърдена информация от Министерството на отбраната 6 души са загинали, трима в Дуръс, двама в Туман и един в Курбин, съобщава МИА.




Източник:




2019-11-26 12:22:00


Анализи


0

Прочетено: 54432

Кратка връзка








Броят на жертвите на силното земетресение, което удари Албания сутринта, се увеличава.  Според последната потвърдена информация от Министерството на отбраната 6 души са загинали, трима в Дуръс, двама в Туман и един в Курбин, съобщава МИА.

 

Все още не е известна съдбата на четирима граждани на Косово, които са били настанени в малък хотел в Дуръс, напълно разрушен след земетресението. Не е изключено част от персонала на хотела да е загинал.  Над 300 са вече ранените.  

Спасителните екипи са максимално ангажирани с отстраняването на отломки от пететажна сграда в Дуръс и многоетажна сграда в Туман. Според очевидци, под развалините на туманската сграда има 9 души - членове на две семейства.  Работата на спасителните екипи утежняват честите последвали тремори, броят на които надхвърля 110. Летището „Майка Тереза“ в Тирана е затворено поради големи щети на терминала.  

 

Местните медии съобщават, че училищата днес ще бъдат затворени. Повече от 30 труса с епицентър край Дуръс, Албания, са регистрирани до момента след силното земетресение тази сутрин в 02:54 часа с интензивност 6,4 по Рихтер. Общо броят на вторичните трусове досега е 110. Най-силният от трусовете се е усетил и в Северна Македония. Сеизмологичната обсерватория към Природо-математическия факултет обяви, че земетресението е усетено в Охрид, Струга, Дебър, Гостивар, Тетово, Скопие, Кичево и Битоля в източните части на страната.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.