Бойко Борисов разкри мерките, с които България трябва да излезе от кризата!

https://crimes.bg/analizi/boyko-borisov-razkri-merkite-s-koito-balgariya-tryabva-da-izleze-ot-krizata/38548 Crimes.bg
Бойко Борисов разкри мерките, с които България трябва да излезе от кризата!

Бойко Борисов прави всичко възможно България да излезе по най-безпроблемния начин от задаващата се криза!

Когато дойде време да плащаме в бюджета, плащаме за 360 болници. И някой доктор да каже, че капацитетът на някоя болница е изчерпан, е несериозно. Това заяви на брифинг в Министерски съвет министър-председателят Бойко Борисов, представяйки икономическите мерки на държавата, които ще действат при извънредното положение.

„Софийската и пловдивската зала са заредени с легла. Защо се създава такава паника? Ако някоя болница се чувства претоварена, с 10-20 пациента… Като почнем в края на месеца да плащаме заплатите с по 1000 лв. отгоре, да не стане, че са малко.


 

Трябва да сме свити като юмрук, иначе няма как да успеем”, категоричен бе той.

Премиерът обяви, че са отделени 500 000 лв. за увеличените разходи за МВР, МО и МЗ. А за бизнеса и заетостта има 4,5 млрд. ресурс, в които влиза половин милиард за Българската банка за развитие. Това е като гаранция за бизнеса.

„Плащането на данъци се отлага до 30 юни. Това е с по-малко с 600 млн. лв. по-малко в хазната. Близо 50 млн. лв. ще гласуваме на МС за най-нуждаещите се пенсионери, както правим на всеки Великден и всяка Коледа“, съобщи още Борисов.

Ние се водим от правилото: Да спасим живота на възрастните и да осигурим работа на младите, изтъкна той.

 

Всеки, който в момента работи, е герой, защото благодарение на неговия труд икономиката работи, допълни Борисов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.