Бойко Борисов е дал срок до края на седмицата да има резултати за разстрелите от последните дни

https://crimes.bg/analizi/boyko-borisov-e-dal-srok-do-kraya-na-sedmicata-da-ima-rezultati-za-razstrelite-ot-poslednite-dni/37379 Crimes.bg
Бойко Борисов е дал срок до края на седмицата да има резултати за разстрелите от последните дни

"Лично следя борбата със сивата икономика" заяви Министър-председателят във Фейсбук




Източник:




2015-01-21 08:00:00


Обществени теми


0

Прочетено: 183204

Кратка връзка








Министър-председателят Бойко Борисов е дал срок до края на седмицата на полицията и службите да постигнат конкретни резултати по разследванията за показните убийства. Само в рамките на десет дни в страната бяха извършени 5 публични разстрела.

В неделя сутрин г-н Борисов събра на спешна среща в сградата на МВР водещи фигури в прокуратурата и вътрешното ведомство.

На срещата присъстваха МВР-шефът Веселин Вучков и главният секретар Светлозар Лазаров, както и директорите на СДВР Младен Маринов и на Криминална полиция Димитър Машов. От страна на прокуратурата са участвали Борислав Сарафов, градският прокурор на София Христо Динев и заместникът му Чавдар Ангелов.

По време на продължилата близо 3 часа среща Борисов е дал ясно да се разбере, че очаква от компетентните органи да направят всичко възможно за разкриване на бруталните престъпления.

Към настоящият момент криминалистите са постигнали напредък едниствено по разследванията за убийството на семейство Дамянови в столичния квартал "Витоша" и екзекуцията на Димитър Стоянов-Лудия.

Служителите от отдел "Убийства" в СДВР и колегите им от страната работят без почивка по установяване на поръчителите и извършителите на престъпленията.

 

"Не е добре бизнесът да се дели, а напротив, да се стремим към обединението му. Лично следя борбата със сивата икономика и всяка сряда в 09:00 часа заедно с прокуратурата, финансовото министерство и службите правим среща, на която се докладват приходите и борбата с контрабандата. Мога да ви кажа, че съм умерен оптимист в това как се събират приходите. Надявам се до края на годината да съберем с 600 - 700 млн. лв. до 1 млрд. лв. повече в сравнение с миналата година", написа преди минути Борисов във Фейсбук.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.