Бившият заместник кмет на София загази здраво

https://crimes.bg/analizi/bivshiyat-zamestnik-kmet-na-sofiya-zagazi-zdravo/40987 Crimes.bg
Бившият заместник кмет на София загази здраво

Бившият заместник кмет на София загази здраво

Бившият заместник кмет на София може да влезе в затвора. Пет години затвор поиска прокуратурата Евгени Крусев. Той бе заместник кмет на транспорта и е подсъдим за престъпление по служба, свързано с ремонта на столичната ул. "Граф Игнатиев".

Според държавното обвинение става въпрос за реконструкция на вече съществуващо трамвайно трасе с изготвени хидроложки и геоложки проучвания. Прокуратурата твърди, че доводът за внезапно появилите се подпочвени води е твърде странен.

Обвинението счита, че промяната в условията на обществената поръчка е била с цел да се използват по-евтини и некачествени материали. Разликата в договорената и платената сума била в полза на фирмата изпълнител, пише в обвинителния акт.

Крусев категорично отхвърля твърденията, че е компрометирал процедурата. Пред съда той заяви, че експертен съвет е вземал решенията за вида материали, които да се използват.

Заместник кметът припомни, че ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" е бил огромно предизвикателство, тъй като обновяване в тази част на София не е правено от 25 години.

Пред съда той заяви, че всеки ден забавяне на ремонта е струвал около 25 000 лв. на дружеството "Столичен електротранспорт" заради недвижещите се по трасето трамваи, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.