Банките затягат условията за отпускане на кредити

https://crimes.bg/analizi/bankite-zatyagat-usloviyata-za-otpuskane-na-krediti/40197 Crimes.bg
Банките затягат условията за отпускане на кредити

Банките затягат условията за отпускане на кредити 

Все повече са клиентите, които получават отказ за кредити, тъй като не отговарят на новите условия на банките.

Заради пандемията банките затягат условията за отпускане на кредити.

При наличието на неплатена сметка към мобилен оператор банката може да откаже кредит. Това се случва най-вече при клиентите, които са прибавили към стандартната си сметка и телефон на лизинг. В случая това се вписва в Централния кредитен регистър /ЦКР/.

За да бъде отказан кредита съответно забавянето на вноските по мобилното устройство трябва да е видимо за банковите служители. Това обяснява кредитният консултант Ива Ангелова пред в. "Марица". 

Тя допълва, че обичайните неплатени или просрочени сметки за телефон, ток или вода, не се виждат в ЦКР и ако ни е отказан кредит, най-вероятно причината е друга.

Възможно е отказът да се дължи на недостатъчен доход за исканата сума. Вноската по кредит не трябва да бъде повече от 40-50% от месечния доход. Лошата кредитна история е още една причина за отказа на банките.

Ако работодателят не внася редовно осигуровки, това също е лош сигнал. В случая банкерите правят асоциация, че като вашият работодател не внася регулярно осигуровките ви, твърде вероятно не получавате и трудовото си възнаграждение навреме.Възможен е отказ и в случай, че сферата, в която работите, е рискова за банката. В момента това се отнася за заетите в туризма и ресторантьорството. Липсата на шест месеца стаж при текущия работодател по трудов договор е още една причина банката да ви откаже кредит, пише Pariteni.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.