Банките попариха клиентите си с тази новина

https://crimes.bg/analizi/bankite-popariha-klientite-si-s-tazi-novina/40194 Crimes.bg
Банките попариха клиентите си с тази новина

Най-масовите банкови услуги поскъпват

Очаква се поскъпване на най-масовите банкови услуги. Това ще стане факт след Нова година, още в първия работен ден на януари.

Банка ДСК вече обяви, че от първия работен ден на 2021 г. тегленето на кеш от банкомат на друга банка ще струва вече 1.50 лева вместо 1.20 лева.

За клиентите, теглещи пари от АТМ на Банка ДСК, промяна няма да има. На тях операцията ще им струва 0.30 лева. Но ако решат да направят справка по сметка на банкомат на банката ще бъдат таксувани с 0.40 лева.

Задава се поскъпване и на касовите операции. При тегленето на гише на сума до 2000 лева, таксата ще е 4.50 лева. УниКредит Булбанк бе последната банка, която предлагаше безплатно теглене от свой банкомат за клиентите си. Но от лятото и те плащат вече по 0.30 лева на неин банкомат и 1.50 лева за теглене на пари от друг, отбелязва в. “Марица”.

В Райфайзен банк обслужването на депозит е с годишна такса между 12 и 36 лева.

По-малките банки също вдигнаха тарифите си за най-ползваните услуги.

БАКБ повиши месечната такса за поддържане на разплащателна сметка от 2,90 лв. на 3,20 лв. Това влезе в сила от средата на декември и означава, че елементарната сметка ще струва 38.40 лева годишно вместо досегашните 34.80 лева, пише pariteni.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.