Банев се сближи с опасен гангстер в затвора

https://crimes.bg/analizi/banev-se-sblizhi-s-opasen-gangster-v-zatvora/38230 Crimes.bg
Банев се сближи с опасен гангстер в затвора

Куката се е превърнал в негов охранител

Запознати издават, че скандалният бизнесмен Николай Банев, е станал много близък с един от най-изявените гангстери в страната – Камен Балбузанов, по-известен като Камен Куката.

 

Припомняме, че Николай Банев е разследван за тежки икономически престъпления.

Останалите затворници разкриват, че плевенчанинът се е превърнал в нещо като охранител на скандалния бизнесмен, отбелязва „Уикенд“.

 

Крими персонажът от Плевен навремето е бил представител на ВИС за Плевенския район. През последните години Камен Куката, който има в досието си 11 присъди за кражби, хулиганство и измама, стана и свидетел на полицията. Това донякъде обяснява защо все го съдят и още не са го осъдили по тежките престъпления, за които го обвиняват. 

 

Например, Куката беше сочен за лидер на банда рекетьори и наркотрафиканти, известни с бруталните си методи. Освен това името му е забъркано и с делото срещу т.нар. „банда на Чуковете”, които диктуват търговията с наркотици в София и по морето години наред. 

 

Наскоро обаче той беше оправдан от Спецсъда по делото за рекета над земеделски производители и търговци. Това се случи, след като уплашени за сигурността си свидетели се отказаха от показанията си в съдебната зала. Той обаче има 4-годишна присъда за откраднат детски батут. Виновен или невинен, Куката е в затвора повече от 2 години.   

 

Николай Банев неотдавна беше преместен от килията на следствието в затвора и там пътят му се пресякъл с плевенския криминален авторитет. Куката напоследък се изявявал като бодигард на бизнесмена зад решетките. Според източниците на изданието, той се залепил плътно за него и понеже го взел под крилото си, вече не давал на никого да се доближи до владетелят на „Русалка”. Ако някой се опита да заговори Банев, Балбузанов веднага го привиквал да дава обяснение.   

 

Техните събратя по участ в затвора забелязали още, че бившият деец на Комсомола споделял охотно храната си, която му пращат отвън единствено и само с Куката. Разказват още, че веднага след като Банев бил докаран от ареста на следствието, Камен лично го запознал с част от затворниците. Освен това обяснявал нагоре-надолу, че тези, които ще излизат на свобода в близко време, трябва да помагат на съпругата на Банев – Евгения.

 

Как точно ще й помагат, не е ясно, но Куката бил много съпричастен към всички болки и тревоги на семейството. Далеч не всички затворници обаче били толкова ентусиазирани от присъствието на олигарха и от подмазваческото поведение на плевенския бабаит. Някои от тях имали близки, изхвърлени от фирмите на Банев и не могат да го понасят.   

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.