Българка, завърнала се от Англия, почина на път за болницата

https://crimes.bg/analizi/balgarka-zavarnala-se-ot-angliya-pochina-na-pat-za-bolnicata/34441 Crimes.bg
Българка, завърнала се от Англия, почина на път за болницата

Жена на 53 години от Димитровград почина след завръщането си от Англия. Тя е издъхнала на път за Спешния център в града.

Резултатите от аутопсията сочат, че причината за смъртта й е пневмония. Въпреки това са изпратени проби за изследване за коронавирус, пише БЛИЦ, позовавайки се на haskovo.info.

Известно е, че жената е пътувала до Великобритания. Преди няколко дни тя се е завърнала в родината с диагноза пневмония. Тя е била с назначено лечение.

Вчера вечерта състоянието й се влошило. На път към Спешния център тя е издъхнала в колата на близките си, съобщават от Съвета за медицинско осигуряване при бедствие, аварии и катастрофи към РЗИ – Хасково в областна администрация.

Д-р Георги Гелов, който е изпълнителен директор на МБАЛ – Хасково  заяви, че в Инфекциозно отделение е с капацитет от 25 легла и с възможност те да бъдат увеличени с още 17.

В епидемична обстановка болницата в Хасково може да разкрие допълнително до 129 легла.

Д-р Гелов поясни, че медиците в Инфекциозно отделение разполагат с всички необходими лични предпазни средства.

На ГКПП „Капитан Андреево“ вече се прилага с превенция измерване на  температурата на връщащи се от Италия, Китай, както и от Тайван и Хонгконг.

На този граничен пункт обстановката вече още е спокойна. От здравната инспекция се обръщат към общините с призив при възможност да ограничат масовите мероприятия.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.