Българка в Италия: Магазините са празни, усеща се паника

https://crimes.bg/analizi/balgarka-v-italiya-magazinite-sa-prazni-useshta-se-panika/34398 Crimes.bg
Българка в Италия: Магазините са празни, усеща се паника

Ралица Николова, която от 15 години живее в Капри, сподели какво се случва в момента в Италия. В ефира на Нова тв тя заяви, че в града се усеща сериозна паника.

 

"Хората се презапасяват, а в магазините рафтовете са празни. По бензиностанциите не е останало гориво", сподели сънародничката ни.

 

В Капри все още не е обявена карантина, но в почти 50 града са наложени карантинни мерки.

 

"Фабриките и магазините при нас все още работят. Магазините са отворени, но рафтовете са празни”, заяви Ралица пред Нова тв.

 

Сънародничката ни добавя, че градът е безлюден, а от днес са затворени и училищата. Затворени са и административните сгради, които трябва да отворят врати идния понеделник. 

 

Междувременно стана ясно, че в Южна Корея има още две жертви на коронавируса. Там са регистрирани и 161 нови случая на зараза, предаде Йонхап. 

 

Вчера в Южна Корея бе обявен червен код – най-високата степен на опасност за общественото здраве. Мярката се налага за пръв път след избухването на свинския грип през 2009 г.

 

Властите имат право да наредят временно затваряне на училища и ограничаване на полетите от и за Южна Корея.

Общо 129 от новите случаи са регистрирани в християнска секта в южния град Тегу. Това съобщават от Центъра за контрол и профилактика на заболяванията, пише Вести.бг.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.