Българин от Уолстрийт се върна у нас да преподава на студенти

https://crimes.bg/analizi/balgarin-ot-uolstriyt-se-varna-u-nas-da-prepodava-na-studenti/37967 Crimes.bg
Българин от Уолстрийт се върна у нас да преподава на студенти

Йордан Моллов зарязва света на големите пари в полза на младите финансисти


Йордан Моллов – едно от най-известните родни имена в сферата на финансовите пазари и инвестиционното посредничество, излиза от света на активния бизнес, за да предаде международния си опит и безценни умения на възпитаници в икономическите университети у нас. Топ финансистът оставя на заден план изключителната си кариера, на която е посветен през последните 15 години, за да подготви квалифицирани млади специалисти за бъдещето на икономиката през идните години.

„Навсякъде разчитаме на кадри, израснали в български офиси и компании, което дава възможност на трудолюбивите и усърдните да се развиват. Много от младите ни хора натрупаха ценен опит от проверките на местни и чуждестранни институции, които ние минахме успешно. Научихме се, че глобалната експозиция носи не само привилегии, но и отговорности и задължения, главно свързани с местните юрисдикции и установени правила, а също и с местните нрави. Това е само малка част от предизвикателствата, с които се сблъскваме в своето ежедневие“, обяснява идеята си да стане преподавател на студенти Йордан Моллов.

Категоричен е, че рисковете съществуват, за да бъдат поети, възможностите са, за да бъдат използвани, а всеки риск е също така и възможност. Това верую ще бъде в основата на всички знания, на които е решен да научи жадните за кариера в света на парите млади хора.

Йордан Моллов e бакалавър по международни отношения от SUNY New Paltz, САЩ и магистър по бизнес администрация от Fordham University, САЩ. Още в началото на професионалната си кариера получава невероятната възможност да се учи от най-добрите. Поканен е в стажантската програма към Централата на Oбединените нации в Ню Йорк и там преминава обучение в главния офис на нейния тогавашен председател Кофи Анан.

Българинът знае отлично, че успешните анализатори и съветници познават в пълни детайли тънкостите в търговията на акции, облигации и ценни книжа, и с това са най-големия гарант за всяко инвестиционно дружество. Затова става посредник на фондовата борса, а безценният опит, натрупан в международна среда, дава отражение в пазарните успехите на компаниите, които ръководи.„Силата ни винаги е била в намирането на новаторски подходи за набиране на клиенти, динамиката на развитие и пробиването на алтернативни пазари“, издава ключа към успешната си кариера финансистът.

Българската среда обаче се оказва тясна за квалифициран специалист с познанията и уменията на Моллов. От 2006 до 2009 г има невероятния шанс да работи в меката на борсовата търговия Wall Street като анализатор на най-големите хедж фондове - Hound Partners, 3G capital, NYLIM. „Да се задържиш и да бъдеш сред най-добрите на Уолстрийт изисква не само упоритост, а и непрестанно следене и анализи на ежесекундно променящата се среда на фондовата борса“, споделя в свое интервю финансистът.Личният успех не закъснява – името на Йордан Моллов влиза в историята на родната икономика като основател на „Голдън спирит асет мениджмънт“ - първия български хедж фонд на борсата в Америка, насочен към клиенти от Централна и Източна Европа. Цялата администрация на фонда е позиционирана в Манхатън, а отговорността за управлението там е делегирана на един от най-добрите експерти от Уолстрийт в търговията с акции, облигации и ценни книжа. Главният брокер на компанията е известен в цял свят авторитет, който инвестира акции главно на американския пазар.

С цената на много упорита работа, ясна визия, безспорен талант и силна воля, Моллов и още двама негови съдружници извеждат „Голдън спирит асет мениджмънт“ на световния инвестиционен пазар. Компанията специализира върху инвестиции в акции, облигации, суровини, и други финансови инструменти на всички клиенти, които по американските закони са състоятелни и използва цялата капиталова структура.

Въпреки постоженията на международно ниво, като отговорен и лоялен към собствената си държава човек, Моллов пренася своя опит и в средата на родния бизнес, като основава и ръководи у нас редица фирми, превърнати в лидери в дейността на борсовите инвестиции и посредничеството.

Бизнесът му израства паралелно с тенденциите и иновациите в света на големите пазари. Улавя пулса на международните компании, така, че да бъде в ритъм с тяхната дейност и растеж. Фирмите, които ръководи, преди всички се адаптират към използване на парите на бъдещето – биткойните, като основен начин за разплащане.

Само най-успешните и находчиви анализатори и съветници, познават тънкостите в търговията с новата валута, категоричен е топ финансистът. Моллов съветва всички, които имат желание да опитат търговията с биткойни, да се доверят на специалист, който ще бъде на разположение 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, ще изпраща необходимите анализи, а клиентите ще са спокойни, че виртуалните им пари са в ръцете на печеливш регулиран брокер.

С днешна дата Йордан Моллов вече е извън рамките на активния бизнес, финансовите анализи, сложните изчисления и деловите срещи с клиенти. Всичките му познания и умения са пренесени в полето на академичната среда като преподавател на студенти по Стратегии и Е-business в Нов български университет, Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов, Университета по библиотекознание и информационни технологии. Изнася лекции и като гост – преподавател в Бургаския и Варненския свободни университети.

Немалка част от времето си Йордан Моллов посвещава в развиването на благотворителна дейност, а компаниите, които ръководи, както и десетките му клиенти, са поверени в ръцете на неговите съдружници.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.