Ангел Кунчев с прогноза за пика на епидемията от коронавирус

https://crimes.bg/analizi/angel-kunchev-s-prognoza-za-pika-na-epidemiyata-ot-koronavirus/38566 Crimes.bg
Ангел Кунчев с прогноза за пика на епидемията от коронавирус

Ангел Кунчев заяви в ефира на Нова тв, че по всяка вероятност пикът на епидемията от коронавирус ще настъпи след около два месеца или най-късно след два месеца и половина.

Главният здравен инспектор, че след това се очаква спад. Според него в тази сутуация е най-важно да има единоначалие.

Експертът добави, че анализите се правят на по-късен етап и в момента вниманието трябва да се насочено върху даването на ясни инструкции, тъй като сме в навечерието на епидемията. 

Професорът коментира бързите тестове за коронавирус и заяви, че имат  сериозни претенции, тъй като в Испания е уточнено, че са дали неточни резултати в 70% от случаите. 

Ангел Кунчев е категоричен, че сега е важно да се ограничи разпространението на заразата. Той добави, че вероятно ще има масов скрининг, но на отделни групи, които са в по-рискова ситуация.

Засега у нас се обособяват 3 групи на заразени с коронавирус - връщащите се от Италия, Испания, Германия, Франция; хората, които са били на ски в Пампорово, Банско; хората, които по някакви причини са контактували със заразен.

Ангел Кунчева каза, че част от специалистите, които защитават тезата за този масов скрининг, са членове на извънредния съвет, свикан от него преди време, но тогава никой от тях не е говорил за подобна мярка, пише БЛИЦ. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.