Александър Сиди с интересно предложение за наказанието на убиеца на Милен Цветков

https://crimes.bg/analizi/aleksandar-sidi-s-interesno-predlozhenie-za-nakazanieto-na-ubieca-na-milen-cvetkov/38715 Crimes.bg
Александър Сиди с интересно предложение за наказанието на убиеца на Милен Цветков

По думите му това ще е по-добра превенция

Депутатът от ВМРО – Александър Сиди направи интересно предложение за наказанието на убиеца на журналиста Милен Цветков – Кристиан Николов.

 

"След като някой бъде осъден, да е там където реално вижда какво е направил. Наказанието пробация да бъде в морга или интензивно отделение“, коментира депутатът от ВМРО Александър Сиди във връзка с предложения за промяна в наказателния кодекс, предаде Нова тв.  

 

По думите му това щяло да бъде по-добра превенция, за да може да види виновникът какво е направил.

Сиди бе категоричен че имат добър диалог и в голямата коалиция, и в малката, но подчерта, че е само извън медийното пространство.  

 

„Надпреварата в политически план кой ще вземе най-големи дивиденти е абсурдна“, коментира Сиди.

Имало обсъждане на предложения във връзка с коронавируса. Просто в медийното пространство се акцентирало върху това, че идеите идвали от ГЕРБ.  

"Публичното внимание е насочено там, където е капитанът на кораба. И всички сме се съгласили, че това е Бойко Борисов", каза още той.   

 

Сиди подчерта, че отварянето на пазарите била тяхна мярка и разкри, че били предложили и да се намали ДДС-то но Горанов го отхвърлил.

Също така подчерта, че предложението, което направиха днес от НФСБ, било вече предложено от ВМРО.

 

По въпроса за отварянето на парковете, Александър Сиди, заяви ,че приемат критиката, че можело да има повече заболели. По думите му искането за отваряне на парковете било въпрос на съвест на всеки гражданин. Той уточни, че идеята е да се бяга в парка, а не да се съберат групи и да пият бира. 

Въпреки това бе категоричен че Щабът трябва да вземе крайното решение.

 

Депутатът от ВМРО призова цялото общество да се държи по-отговорно, а не да се прави на тарикати, като визираше изнасянето на столичани по Великден.  

Иначе за днешното провалено извънредно заседание на НС, в което трябваше да бъде изслушан премиерът Борисов за мерките около COVID -19, Сиди каза, че не са влезли, защото смятали, че това заседание не трябва да се провежда и че нямало да се чуе нищо ново.

 

По думите му гражданите искали решения, а не лидерката на БСП Корнелия Нинова да обяснява колко лошо управлявали. Сиди разкритикува левицата ,че идеята била, не толкова да се изслуша Борисов, колко да се изкаже Нинова.   

 

От своя страна Валери Жаблянов от БСП коментира, че пропадналото изслушване на Бойко Борисов в Народното събрание, е трябвало да даде отговори на доста въпроси. Един от тях е за начина, по който се управлява извънредното положение чрез оперативния щаб.    

 

„Какви са компетенциите на оперативния щаб? Виждаме, че началникът му ги превишава доста“, каза Жаблянов. Той даде пример с Мутафчийски, организацията на здравеопазването и отсъствието на радиоактивен дъжд от Чернобил, което не влиза в правомощията му.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.