Адвокатката на Филип Златанов мисли, че баща й е бил убит заради тефтерчето

https://crimes.bg/analizi/advokatkata-na-filip-zlatanov-misli-che-bashta-y-e-bil-ubit-zaradi-teftercheto/37233 Crimes.bg
Адвокатката на Филип Златанов мисли, че баща й е бил убит заради тефтерчето

Ирен Савова, адвокат на Филип Златанов, изказа подозрения,че смъртта на баща й при пътен инцидент  не е случайност,а е заради известния случай с тефтерчето. Нещастието станало  на 9 декември, а в същия ден Савова получава редица странни обаждания, които я навеждат на мисълтта, че дори е направен опит да бъде отвлечена.

"Рано сутринта ми се обади мъж, представящ се зам.-шеф на полицейския участък в Божурище и настояваше да бъда адвокат на един от задържаните. Мотивът му беше, че лично му се е обадил посланикът на Словения, че става въпрос за чужд гражданин и посолството моли много настоятелно. Уговорихме се да се чуем в по-късен час”, разказа в „Здравей, България” адвокат Савова.

"След като разбра, че няма да изляза веднага от кантората и че това, което предлагам е да отиде друг колега, тогава започна да ми предлага всякакви варианти, за да се съобразят с моята програма, за да бъда лично на мястото в Божурище. Стигнахме до уговорка за 17.00 часа, за да направим съответните проверки. В момента, в който тази проверка приключи, се оказа, че такъв човек не съществува и няма подобен служител в РПУ-Божурище. Опитах да се свържа обратно на телефона, но вече нямаше връзка”, продължава разказа адвокатката.

"В 18.30 часа ми се обадиха, че е станал инцидент с баща ми и е прегазен на Околовръстното шосе в Ихтиман. Това, което ме разочарова и заболя е, че два часа и половина ние чакахме следствен екип, не беше отцепен пътят от двете страни. Звъняхме на телефон 112 многократно. Още по-странното е, че имаше едно веществено доказателство, което не беше иззето по съответния ред. Става въпрос за стъкло от фар на автомобил, което беше до баща ми. Това говори за или слаб професионализъм, или за умишлена постъпка”, на мнение е Ирен Савова.

 

Въпреки съмненията си,че това има връзка с тефтерчетата на Филип Златанов, тя заяви, че това е работа на досъдебното производство и прокуратурата, които трябва да докажат дали има подобна връзка. Савова обаче допълни, че по такъв сигнал не се работи.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.