Адвокатите на задържания под стража Пламен Георгиев от ДКХ се оказаха изключително близки на Васил Божков

https://crimes.bg/analizi/advokatite-na-zadarzhaniya-pod-strazha-plamen-georgiev-ot-dkh-se-okazaha-izklyuchitelno-blizki-na-vasil-bozhkov/34383 Crimes.bg
Адвокатите на задържания под стража Пламен Георгиев от ДКХ се оказаха изключително близки на Васил Божков

Адвокатите на  Пламен Георгиев, на когото вчера Апелативният специализиран наказателен съд наложи най-тежката мярка „задържане под стража“, се оказаха изключително близки до Васил Божков.

Припомняме ви, че според прокуратурата Георгиев е съпричастен към организираната престъпна група, ръководена от Васил Божков. Според обвинението той не е контролирал фирмите на Божков и не е изпълнявал задълженията си в Комисията по хазарта, което е довело до огромни загуби за бюджета.

 

Милен Шопов, Ася Манджукова и Румен Петров са хората, поели защитата на Пламен Георгиев. Но се оказва, че те са и в изключително близки отношения с Васил Божков.


Петков, освен съдружник на Божков, адвокат на обвинения Георгиев, се оказва че е и съпруг на Ивет Добромирова, ПР на хазартния бос. Именно Добромирова преди време беше спрягана за любовница на Божков.Според информациите в нета, любовта между Добромирова и Божков е заради тол системата, която ще тръгне след броени дни в България.Фирмата, зад която стои името на Васил Божков и е участвала в поръчката за тол системата е част от обединението "Телетол". В него влиза фирмата Нованор" ООД. Управител на "Нованор" е певицата Лилана – Лиляна Деянова, която в жълти медии е представяна като приятелката на Васил Божков. Деянова представи разработената от фирма на Божков система LIMA за пътния трафик на пътната агенция преди две години. Поради непостигане на изискваната в Общите условия оперативна съвместимост, със свое решение от 19 юни 2019 г. Управителният съвет на Пътната агенция прекрати договора на “Телетол” АД.

Припомнняме ви, че заедно с Пламен Георгиев е обвинен и Тодор Марков. И двамата са членове на Комисията по хазарт.

Според Прокуратурата в престъпната група с лидер Васил Божков са  Георги Попов, основен акционер във ФК "Левски" , както и Борис Бекяров, който бе арестуван във Виена.

В групата на хазартния бос е и Александър Тумпаров, който бе задържан в България и на когото прокуратурата наложи рекордна парична гаранция в размер на 1,5 млн. лева.Към момента на Васил Божков са повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.