85-годишен едва не закла полицай в Бургас, плаши с пушка и нож (ВИДЕО)

https://crimes.bg/analizi/85-godishen-edva-ne-zakla-policay-v-burgas-plashi-s-pushka-i-nozh-video/35151 Crimes.bg
85-годишен едва не закла полицай в Бургас, плаши с пушка и нож (ВИДЕО)

85-годишен възрастен мъж едва не закла полицай в бургаския жилищен комплекс "Зорница". Разяреният старец се опита да наръга полицая Пеньо Тонев от 5-то РУП, но за щастие само разрязал дясната му ръка.

 

По-късно бе изяснена самоличността на възрастния мъж - това е бившият капитан първи ранг инж. Иван Кънев.

 

В следобедните часове на деня мъжът заплашил да убива и коли наред всичките си съседи. Жителите от блок  №5 в жилищния комплекс добре познавали неуравновесеното поведение на стареца и извикали полиция превантивно.

 

На мястото пристигнал полицейски патрул. Униформеният, който се опитал да усмири подивелия старец, обаче подценил мъжа заради възрастта и теглото му. Полицай Пеньо Тонев смело бутнал вратата на апартамента, опитвайки се да хване възрастния мъж. 85-годишният ветеран обаче не се дал и замахнал с нож.

 

Веднага след инцидента е мобилизиран още един полицейски екип и служители на "Гражданска защита", които с щитове и каски се опитали да изведат пенсионера от жилището му. Има данни, че барикадиралият се в апартамента старец заплашвал с нож и пушка полицаите.  Униформените разбили вратата и обезвредили стареца. Лекар му е поставил инжекция с успокоително, а след това той е изведен от униформените.

 

Съседи на Иван Кънев разказват, че след смъртта на съпругата му старецът съвсем полудял. Преди да се пенсионира мъжът бил военен инженер, но скандали и тогава не липсвали.

 

Хората от блока твърдят още, че 85-годишният старец е силно агресивен. Мъжът непрестанно носел вехтории в и пред жилището си. Дядото бил готов да влезе в бой с всеки, който посегне към събраните вещи. Предполага се, че именно спор за боклуците е причина за днешното му буйство.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.