39-те жертви в камиона-ковчег от България загинали от измръзване (Шокиращи подробности за ужаса)

https://crimes.bg/analizi/39-te-zhertvi-v-kamiona-kovcheg-ot-balgariya-zaginali-ot-izmrazvane-shokirashti-podrobnosti-za-uzhasa/43373 Crimes.bg
39-те жертви в камиона-ковчег от България загинали от измръзване (Шокиращи подробности за ужаса)

Една от версиите за причината за смъртта на 39-те души в камиона „Скания“, пристигнал във Великобритания от България, е замръзване до смърт
Източник:
2019-10-23 15:29:00


Анализи


0

Прочетено: 54432

Кратка връзка
Една от версиите за причината за смъртта на 39-те души в камиона „Скания“, пристигнал във Великобритания от България, е замръзване до смърт, съобщава „Дейли Мейл“.  

 

От полицията обясниха, че камионът е влязъл на острова от пристанище Холихед в Уелс като вероятно преди това е пристигнал с ферибот от Ирландия. 

В Холихед камионът е влязъл в събота, което означава, че е много вероятно да е престоял цели четири дни в Грейс, където беше открит, преди някой да информира властите. Засега няма яснота дори кой пръв е повикал линейките, пристигнали на мястото.   Смята се, че вътрешността на камиона може да е била замразена до минус 25 градуса по Целзий.   Ричард Бърнет, изпълнителен директор на транспортна асоциация, обяснява, че ако камионът е бил замразен, условията вътре биха били „абсолютно ужасяващи“ и биха убили всеки човек доста бързо.„Било е тъмно. Ако хладилникът е бил включен, е било ужасно студено.   Единственото място за ходене до тоалетна е било в задната част на ремаркето. Можете да си представите, ако са били там с дни, че е имало фекалии и урина“, посочва той.   Според запознати, камионът най-вероятно е напуснал континентална Европа през Шербур или Роскоф във Франция, след което е пристигнал в Рослър в Ирландия и е продължил по пътя към Дъблин.   Някои твърдят, че камионът е пристигнал в Белфаст и оттам е продължил  към Дъблин. От Дъблин с ферибот е стигнал до Холихед, след което се е озовал в Грейс, източно от Лондон.На място са изпратени пет линейки, екип за реагиране при наличие на опасни вещества и въздушна линейка. Забелязани са и коли на Червения кръст, съобщава „Скай нюз“.   В разследването вече са се включили и служители на Националната криминална агенция.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.