30 ученици ще се приберат от Милано благодарение на Бойко Борисов

https://crimes.bg/analizi/30-uchenici-shte-se-priberat-ot-milano-blagodarenie-na-boyko-borisov/34440 Crimes.bg
30 ученици ще се приберат от Милано благодарение на Бойко Борисов

Около 30 деца от Каварна ще бъдат прибрани с правителствения самолет от Милано. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на извънредна среща в Министерския съвет с превозвачите за Тол системата.Децата са били на посещение в Ломбардия, и се намират в селище на 20 км от Милано.

Борисов каза, че трябва да организират транспорт с медицински екипи, за да бъде закарана групата до летището в Милано.В момента се оборудва правителственият самолет и, когато е готов, ще отпътува за италианския град, обясни премиерът. Със самолета ще пътува медицински екип и ще откара децата директно на летището във Варна.

На борда на самолета ще пътува и секретарят на оперативния щаб – полк. доц. Димо Димов, който е и началник на Катедра „Медицина на бедствените ситуации” към ВМА.

Карантинните мерки ще се изпълняват в Каварна.Вземат се всички мерки, в самолета ще има лекари със специалнно облекло.Премиерът посочи, че децата са добре. Той е разпоредил вече на външно министерство и специалния щаб да се свържат с родителите.Борисов посочи, че първоначално е имало план децата да пътуват от Милано с футболистите на "Лудогорец", но това е означавало и спортистите да бъдат след това подложени на 14-дневна карантина.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.