3 млн. души за загиналите от COVID по цял свят

https://crimes.bg/analizi/3-mln-dushi-za-zaginalite-ot-covid-po-cyal-svyat/41015 Crimes.bg
3 млн. души за загиналите от COVID по цял свят

Близо 130 милиона случая на коронавирус са били регистрирани по света от началото на пандемията, съобщи БТА. 2,8 милиона от заразените са починали.

Регистрираният брой на случаите на коронавирус по света е само част от реалния.

Някои страни тестват само хора в тежко състояние, а голям брой бедни държави не са в състояние да правят достатъчно тестове. Все пак с увеличаването на наличните тестове и подобряването на методите за проследяване на контактите на заразените, броят на отчитаните случаи като цяло е нараснал. Голяма част от заразените с коронавируса оздравяват. Част от тях обаче продължават да имат симптоми със седмици и дори с месеци, отбелязва АФП.

Коронавирусът категорично изпреварва процеса на ваксинация и той имунизира българското население. Ваксинационният процес катастрофално изостана. Това каза пред БНР д-р Валентин Янев, общопрактикуващ лекар в София.

По думите на д-р Янев разхлабването на мерките от 1 април е самоубийствен акт, от който ще има катастрофални последствия: "Вирусът ще се движи мълниеносно и болничната система ще приключи".

И един положителен рекорд, най-после!

Рекорден брой оздравели от COVID-19 в област Русе за последните 24 часа, отчитат от Регионалната здравна инспекция. Само през изминалото денонощие излекуваните се увеличиха с още 240, най-много от началото на годината.

Johnson & Johnson обяви в петък, че компанията е започнала клинични изпитвания на нейната еднодозова ваксина срещу COVID-19 сред юноши на възраст между 12 и 17 години.

 

„Коронавирусната пандемия оказа силно влияние върху подрастващите, не само с усложненията на болестта, но и с тяхното образование, психично здраве и благосъстояние. Жизненоважно е да разработим ваксини за всички, навсякъде, за да се помогне в борбата срещу разпространението на COVID-19 с цел да се върнем към ежедневието", заяви главният научен директор на J&J Пол Стофелс.

Когато всички факти говорят, че това е полезно и безопасно, трябва да умеем да надвиваме емоциите си и да дадем път на разума! 

Това заяви проф. д-р Николай Габровски, началник на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ „Пирогов“.

Обща цел в Европа е ваксинирането на поне 70% от възрастното население на всяка държава членка, за което е необходимо повишаване на доверието на гражданите във ваксините.

Находчиви нашенци са завъртели луди пари от превоз на починали от COVID-19 български емигранти, съобщава „Марица“.

Бусове въртят ежедневни курсове до Австрия, Германия, Белгия, Нидерландия. Причината - оторизираните фирми категорично отказват подобна услуга, като чуят за COVID.

„Катафалки втора ръка на пазара почти няма и ромите масово използват бусовете, с които до преди пандемията са карали гастербайтерите или стоки. Слагат по една табела на български и немски, понякога и на английски, че бусът превозва покойници. Таксата е 2500 евро за Австрия и източните части на Германия. Вече в по-западните области и страни се вдига, но е на пазарлък", обясни собственик на автокъща.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.