1500 души у нас под карантина, съд за нарушителите

https://crimes.bg/analizi/1500-dushi-u-nas-pod-karantina-sad-za-narushitelite/43426 Crimes.bg
1500 души у нас под карантина, съд за нарушителите

По данни на МВР от тази сутрин над 1500 души в България вече са поставени под карантина във връзка с извънредното положение за ограничаване разпространението на коронавируса.
Източник:
2020-03-17 12:09:00


Анализи


4

Прочетено: 58716

Кратка връзка
По данни на МВР от тази сутрин над 1500 души в България вече са поставени под карантина във връзка с извънредното положение за ограничаване разпространението на коронавируса.

 

Само в София техният брой надвишава 400.  Вътрешното ведомство е затегнало контрола на всички летища и гранични пунктове откъдето може да се влезе в България. Значително са намалели полетите от чужбина след въведените ограничения за влизането на граждани от рискови държави у нас.  Полицията реагира незабавно на всички сигнали за съмнителни случаи, свързани с разпространението на коронавируса.

 

Последният пример за това е снощната акция около Централна гара в София, при която бе задържано младо момиче. То е влязло в България през Видин, а при пристигането му в София, е откарано в МВР-болница. Предстои да му бъдат направени тестове за коронавирус. На международната автогара полиция и линейки, провериха автобуса, в който е пътувало момичето, а медицински екипи измериха температурата на всички пътници.

 

Шест са до момента образуваните у нас досъдебни производства за неспазване на карантината, четири от тях са в София, едно в Монтана и едно във Варна.  Наказанията са сериозни – до 3 години затвор и до 10 хиляди лева глоба, а при условията на епидемия до 5 години затвор и 50 000 лева глоба. Всички, които ще отидат на съд, са с положителни проби за вируса. Трябвало е да си останат у дома, за да не го разпространяват, но не са останали в изолация. Някои от тях са ходили до магазините, а други са напуснали страната. Всеки, който е с положителна проба за коронавирус и не е намерен на домашния си адрес при полицейските проверки попада в полезрението на прокуратурата.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.