1 милион китайци ваксинирани срещу COVID-19

https://crimes.bg/analizi/1-milion-kitayci-vaksinirani-sreshtu-covid-19/40276 Crimes.bg
1 милион китайци ваксинирани срещу COVID-19

Ситуацията с коронавируса в Китай е спокойна и не се наблюдава втора вълна. По официална статистика има десетки случаи в цялата страна.

Това каза по бТВ Цън Цон, председател на Съвета за икономически и дипломатически отношения с Китай.

Разработват се няколко вида ваксини, които се дават най-вече на медицинските лица и държавните служители. „Ваксините се правят от три китайски компании, като те са предназначени за целия свят, ако някой иска да ги закупи. Четири от ваксините са в последен стадий на тестване върху хора. Властите обаче твърдят, че те са подходящи за спешна нужда“, обясни Цън Цон. В Китай вече има над 1 милион ваксинирани срещу COVID-19. По думите на Цън Цон дисциплината и сериозното отношение към този казус е това, което помага на всички азиатски страни да успеят да овладеят безконтролното разпространение на коронавируса.

„В западните страни хората нямат доверие в управляващите и за тях голям проблем е носенето на маски. В азиатските страни всеки носи маска и преди коронавируса и за тях това отношение е странно. Това е основната разлика“, коментира Цън Цон.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.