ЗА 8 МЕСЕЦА НЕ ЧУХМЕ НИЩО ЗА ПЕРИОДА НА НАЙ-ГОЛЕМИ ЗЛОУПОТРЕБИ В ММС

Това заяви депутатът Даниел Александров

https://crimes.bg/vodeshha-tema/za-8-meseca-ne-chuhme-nishto-za-perioda-na-nay-golemi-zloupotrebi-v-mms-3/126917 Crimes.bg
ЗА 8 МЕСЕЦА НЕ ЧУХМЕ НИЩО ЗА ПЕРИОДА НА НАЙ-ГОЛЕМИ ЗЛОУПОТРЕБИ В ММС

Това заяви депутатът Даниел Александров

Депутатът от ГЕРБ и бивш състезател по борба Даниел Александров коментира със следния пост в социалната мрежа „Фейсбук“  работата на Министерството на младежта и спорта:

 

„Чета в сайта “Актуално” най-актуалните опорки на “Промяната” за “големите успехи” на администрацията, спуснати от ММС.

 

Какво се случи при управлението на ММС при “Промяната”:

1. “Пресичане на корупцията в спорта”

Единственият случай за доказана корупция със задържан служител и показания лично срещу зам-министъра (дипломен ръководител на същия)  е именно в ММС.

 

За осем месеца не чухме нито едно изречение за периода на най-големи злоупотреби в ММС – управлението  на подсъдимия Радостин Василев, за чиято дейност има образувани редица досъдебни производства.

 

2. “Пълно преобразяване на начина, по който се разпределят парите за спорт, направи екипът на министър Димитър Илиев – нарочен от Бойко Борисов за смяна. Разработиха се редица нови методики с изцяло различна философия за отпускане и контрол на средствата.”

 

Парите на федерациите и клубовете винаги са отпускани по ясни и прозрачни правила, с критерии и програми. И винаги са били публикувани на сайта на ММС – с изключение на последните три години.

 

Само за справка, преди да настъпи безвремието в спорта (“Промяната”) в мандатите на ГЕРБ бяха изградени или реновирани: 6 спортни зали и спортни комплекси; 9 стадиона; 4 тренировъчни стадиона за футбол; 7 игрища за мини футбол; 5  закрити  и 3 открити лекоатлетически писти; 5 зали по бокс; 4 зали по борба; 5 зали за вдигане на тежести; 3 зали за волейбол; 2 зали за хандбал; игрища за волейбол;  тенис центрове; баскетболни игрища; зали за карате, тенис на маса, писти за биатлон и т.н. и бяха вложени над 450 мил. лв.

 

Добре е да не пропускаме факта, че точно по времето на мандата на Димитър Илиев бе и рекордното забавяне на плащанията за дейност към спортните клубове – чак седем месеца след началото на 2023 г., спортните клубове започнаха да получават средства си за дейност и то за първото тримесечие на 2023 година!!

 

Когато говорим за финансиране - още един факт – в началото на февруари тепърва започва подписването на договорите за дейност на федерациите и то в олимпийска година!

Все пак Димитър Илиев министърът на спорта има постижение – блокира успешно наложената от Красен Кралев тенденция на увеличаване средствата за спортните клубове – през 2020 г.“

Източник: novsport.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.