Взрив разтърси Свищов

https://crimes.bg/vodeshha-tema/vzriv-raztarsi-svishtov/28810 Crimes.bg
Взрив разтърси Свищов

Районът около предприятието за целулоза е отцепен от полиция

Мощен взрив е разтърсил Свищов.

Новината бе потвърдена и от кмета на града – Генчо Генчев, предава Нова тв.

Взривът е възникнал в завод „Свилоза“. Според първоначалната информация е гръмнал котел със сода каустик. Няма данни за пострадали при инцидента, но пък са налице има сериозни разрушения.

Районът около предприятието за целулоза е отцепен от полиция. Поточните линии са спрени. Инцидентът е станал към 9:30 ч. тази сутрин. На място са били изпратени екипи на пожарната и екоинспекцията във Велико Търново. От общината са категорични, че не съществува никаква опасност за населението.

Припомняме, че само преди две седмици градът бе ударен от друг проблем – пороен дъжд.

Той нанесе сериозни щети в Свищов.

Сигнали бяха подадени от кметовете на селата Ореш, Драгомирово и Козловец за свлачищни процеси, наводнени дворове, наноси от кал, изкоренени дървета, отнесени отводнителни шахти и нарушена пътна настилка.

От ранните сутрешни часове съдействие при отводняването оказвали екипи на РСПБЗН, ВиК - Свищов и ОП "Чистота - Свищов". Кметът на общината Генчо Генчев беше на терен и оказа съдействие при огледа и координацията на всички звена.

На място бе и Общинска комисия за оценка на щетите във всички засегнати зони. Уведомени бяха областният управител Любомира Попова и Агенция "Пътна инфраструктура".

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.