Разкриха: Ето кое вещае здраве и дълголетие!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/razkriha-eto-koe-veshtae-zdrave-i-dalgoletie/39376 Crimes.bg
Разкриха: Ето кое вещае здраве и дълголетие!

Учени направиха неочаквано и наистина невероятно откритие. А именно, че ранното побеляване на косата е признак на добро здраве и завиден метаболизъм. Нещо коренно различно от това, което винаги сме си представяли - а именно започнало остаряване. Затова вместо да тъжим, трябва да сме радостни при ранната поява на бели косми.

 

Колкото по-рано косата ни започне да побелява, толкова по-добре, твърдят експертите. Причината е, че цветът на косите е свързан със секрецията на меланин. А за този секрет са ни необходими най-важните и ценни антиоксиданти, които са в тялото - глутатион.

 

Те са антиоксидантите, които ни предпазват от ужасяващите болести като раковите, болестта на Алцхаймер, сърдечно-съдовите заболявания и други.

С възрастта обаче концентрацията на тези антиоксиданти намалява, а здравото тяло не харчи запаси от животоспасяващите вещества, за да оцветява косата.

Косата може да бъде боядисана или оставена така, докато ценните вещества трябва да бъдат спасени, за да се предпазим от болести.

Хората, които имат сива коса доста рано, изглежда са по-силни и по-дълголетни. До това заключение стигнаха учените, като изследваха 5 хиляди души на възраст от 30 до 60 години.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.