Прокуратура и МВР в тежък сблъсък заради Димитър Любенов

https://crimes.bg/vodeshha-tema/prokuratura-i-mvr-v-tezhak-sblasak-zaradi-dimitar-lyubenov/27553 Crimes.bg
Прокуратура и МВР в тежък сблъсък заради Димитър Любенов

Прокуратура и МВР си прехвърлят обвинения по случая с мелето, сътворено от Димитър Любенов на Околовръстното шосе в София.


Основният въпрос е защо двамата полицейски служители, за които има съмнения, че са съпричастни с инцидента, все още са на свобода.

Както вече стана ясно от думите на свидетел в ефира на bTV, поведението на полицейските служители е било „непристойно“.


Само няколко секунди преди удара, Михаил Главчев вижда как по Околовръстния път минава полицейски автомобил. Твърди, че униформените говорили с водача на „Порше“-то – Димитър Любенов, но отдалеч личало, че отношенията помежду им са приятелски.


Той отбелязва, че първо полицейска кола подминала, а след това имало и друга и не изключва да е същата. В нея били момиче и момче. Според свидетеля това помежду им не било нормален разговор между служители на реда и нарушител, а чиста проба фамилиарничене.

Освен физическо потупване имало и кикотене, уточнява Главчев.


Служебният министър на вътрешните работи


отбеляза, че СГП е отказала да задържи двамата полицейски служители.

На свой ред пък главният прокурор на Република България – Иван Гешев отбелязва, че това не кореспондира по никакъв начин с фактите по делото и законодателството в страната.

Източник: lupa.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.