Гранични полицаи разкостиха конфискуван камион за резервни части (СНИМКИ)

По всяка вероятност граничните полицаи не са предполагали, че поляците ще си потърсят камиона

https://crimes.bg/vodeshha-tema/granichni-policai-razkostiha-konfiskuvan-kamion-za-rezervni-chasti-snimki/52171 Crimes.bg
Гранични полицаи разкостиха конфискуван камион за резервни части (СНИМКИ)

По всяка вероятност граничните полицаи не са предполагали, че поляците ще си потърсят камиона

Макар да е паркиран в двора на граничния полицейски участък в Гоце Делчев, камион, превозвал контрабандна стока , опоскан до неузнаваемост, разкриват запознати и го доказват със снимки на превозното средство.

 

Собственици на въпросния камион са полски трафиканти на цигари. Нелегалният товар е бил спипан преди година на влизане в страната ни от Гърция при ГКПП „Илинден“.

Превозното средство е задържано с прокурорско постановление, след като скенер улавя контрабандните цигари.

 

Поляците заминават в ареста, , следват дела и купища разправии, а тирът им уж е на сигурно място през това време – под надзора на граничарите от управлението в Гоце Делчев.

Да, ама не! Наскоро българските адвокати на трафикантите поискали да видят камиона. Оказало се, че клиентите им са платили глобите, изтърпели са наложените им наказания и сега искат да си прибера камиона, дори са готови да го откупят, ако се налага. Когато обаче го видели, представителите им направо се хванали за главата. Очевидно камионът е използван като донор на резервни части – свалена гума, както и различни части и механизми.

 

Запознати разкриват, че адвокатите вече са подготвили жалба до РДГП Смолян, към която се числи участъкът в Гоце Делчев, начело на който е комисар Илия Сораджиев.

Запознати разкриват, че полицаите му също имат тирове и транспортни фирми, които разбира се са регистрирани на подставени лица. Поради тази причина най-логично е съмненията за разкостването на камиона да падне върху тях.

 

Невъзможно е външни лица да проникнат в двора и да се обзаведат с всичко, което им е необходимо от камиона, без да бъдат забелязани. По всяка вероятност не са очаквали, че поляците ще си го потърсят, тъй като обикновено превозните средства остават да гният с години в двора.

 

Така и не става ясно защо ръководството и в частност комисар Сораджиев са си затворили очите за случващото се. Освен това той ръководи този участък от близо 20 години и е наясно с всичко, случващо се зад оградата му. Той дори е излязъл в пенсия преди време, но продължава да ръководи участъка.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.