ДАНС рови за корупция около министър Лазар Лазаров (ПЪРВА ЧАСТ)

https://crimes.bg/vodeshha-tema/dans-rovi-za-korupciya-okolo-ministar-lazar-lazarov-parva-chast/27135 Crimes.bg
ДАНС рови за корупция около министър Лазар Лазаров (ПЪРВА ЧАСТ)

Безобразията в Агенцията по заетостта, която е под шапката на социалния министър Лазар Лазаров, активизираха ДАНС! Българското ФБР вече рови за корупционни практики в обкръжението на министъра, разкрива източник от върховете на държавата.


 


Кремена Калчева, шеф на „Активни политики на пазара на труда” в Агенцията по заетостта, тихомълком е прокарала поправка, с която социалните партньори – синдикати и работодатели, са отрязани от усвояването на държавни средства. Калчева вече е разпитана от агенти на ДАНС.


 


По закон социалните партньори трябва да участват в раздаването на „порциите”, както преди години лидерът на ДПС в сянка Ахмед Доган нарече финансирането в държавата.


 


Запознати подчертават, че Кремена Калчева е опасно близка до русенеца Драгомир Николов, бившия директор на Агенцията по заетостта, който бе отстранен след редица скандали и в момента е разследван по 12 обвинения.


Николов е от приятелския кръг на бившия шеф на НОИ Сотир Ушев – актуалния мъж до служебния министър на спорта Весела Лечева.


 


Според отлично запознат със случая, Драгомир Николов е прокарвал обществените поръчки, които Ушев, сдобил се при странни обстоятелства с диплом за висше образование от Украйна, печелел.


Според новата информация оперативно интересни на ДАНС са, освен Драгомир Николов и Сотир Ушев, и председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова.


 


Вторичен трус от безобразията в Агенцията по заетостта и косвена жертва на криминалните практики тук стана актуалния шеф Смилен Вълов, който се задържа на поста по-малко от година. Експертът е уволнен на 19 декември в 14,30 ч. без да бъдат посочени каквито и да било мотиви.


 


Така за изпълнителен директор е назначена Полина Маринова – стар кадър на Министерството на труда и социалната политика, но без никакъв опит в борбата с корумпягите.


Според добре информирани, рокадата е първа крачка към опит за замитане на следи и унищожаване на документи за грандиозни кражби.


 


Очаквайте на колко милиона се оценява грабежът в Агенцията по заетостта и дали министър е поискал милионен подкуп, за да прикрие престъпленията!


Източник: narod.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.