Ченге помагало на люлинския бандит Митьо Кифлата да се измъкне от страната

https://crimes.bg/vodeshha-tema/chenge-pomagalo-na-lyulinskiya-bandit-mityo-kiflata-da-se-izmakne-ot-stranata/35668 Crimes.bg
Ченге помагало на люлинския бандит Митьо Кифлата да се измъкне от страната

Известният люлински бандит Димитър Комаров - Митьо Кифлата бе арестуван при опит да се измъкне в чужбина с фалшив паспорт.Арестът станал при спиране на автомобила му при рутинна проверка на пътните полицаи на Околовръстното шосе в София. Издирваният мъж опитал да представи пред катаджиите фалшиви документи.Скандална подробност около задържането е, че софийската мутра била придружавана от ченге  -  надзирателят от Националния следствен арест Йордан Тончев. Полицаят дори размахал служебна карта пред другите униформени, за да предотврати ареста.Димитър Комаров е обявен за общодържавно издирване заради влязла в сила ефективна присъда. През 2010 г.  бандитът бе арестуван при въоръжен грабеж на бижутерски магазин в кв. Илинден в София. В случаят отпреди три години също има замесено ченге. Тогава 26-годишният Комаров действал с полицая от 9 районно управление Христо Георгиев. На 18 август 2010 г. той и друг бандит нападнали златарското ателие в търговски център "Глобус" и отмъкнали 822 грама златни бижута на стойност около 50 000 лв.Комаров и съучастникът били оставени пред търговския център с черна "Алфа Ромео" с крадени номера. Като в холивудски екшън 26-годишния мъж и приятелят му носели маски.  Влезли в ателието, обезвредили продавачката, която пушила навън с колежка. Съучастникът на Митьо останал при нея да я пази, а в това време люлинският бандит почнал с чукове да троши витрините и да прибира бижутата в сак.След като прибрали всичките бижута, двамата избягали навътре в квартала. Но за тяхно нещастие Алфа-та, чакаща ги зад златарския магазин, отказала да запали, затова двамата почнали да бутат колата, докато шофьорът вътре успее да я подкара. Автомобилът успял да тръгне, но 100 м. под моста "Захарна фабрика", обирджиите зарязали возилото врати и избягали.Заради многото фалове и грешки по време на обира Кифлата е задържан лесно като извършител на грабежа.  За престъплението той е осъден да изтърпи 16-годишна присъда.Днес, преди няколко часа, люлинският престъпник е заловен на "Околовръстното" край Чепенци. Според информация от прокуратурата Комаров  бил спрян от катаджии, на които показал фалшиви документи. Спътникът му в колата пък размахал служебна карта, за да предотврати задържането на престъпника. По непотвърдена информация изплашеният Димитър е оказал съпротива и затова е бил пребит от полицаите.След задържането си Димитър Комаров е изпратен в Софийския затвор. Спътникът му Йордан Тончев е отстранен от работа, а по случая му  е започнало дисциплинарно производство. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.