Замириса ли на Трета световна война?

https://crimes.bg/po-sveta/zamirisa-li-na-treta-svetovna-voyna/42344 Crimes.bg
Замириса ли на Трета световна война?

 

Вероятно срещата ще се проведе до края на годината

Хората напоследък са все по-притеснени и се питат дали започва да „мирише“ на Трета световна война.

 

Дневният ред за бъдещата среща на президентите на САЩ и Русия – Джо Байдън и Владимир Путин, е огромен.

 

За подробностите около подготовката проговори зам.-министърът на външните работи на Руската федерация – Сергей Рябков. В ефира на телевизионно предаване той подчерта, че за да бъде осъществен контактът, се нуждае от задълбочена подготовка и те правят точно това, отбелязват чуждестранни медии, цитирани от "Стандарт".

 

Според руския зам.-министър на външните работи, САЩ предявяват претенции към Русия, включително и по въпроса за Украйна.

„Те трябва да обяснят подробно какво се случва и как, ние правим това“, каза той.

 

По-рано Николай Патрушев, който е секретар на руския съвет за сигурност призна, че среща между двамата държавни глави може да се състои до края на годината.

Припомняме, че предишните двустранни преговори между Байдън и Путин се проведоха на 16 юни в Женева. Те продължиха 3 часа и половина.

 

Според шефа на Държавния департамент на САЩ – Антъни Блинкен срещата е оказала положително влияние върху работата по стратегическата стабилност и контрола върху въоръженията, пише blitz.bg.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.