Неочакван обрат с президентските избори в САЩ

https://crimes.bg/po-sveta/neochakvan-obrat-s-prezidentskite-izbori-v-sasht/39905 Crimes.bg
Неочакван обрат с президентските избори в САЩ

Става все по-заплетено

Повече от очевидно е, че президентските избори в САЩ са напът да претърпят изненадващ обрат.

 

Представители на щаба на Джоузеф Байдън изпратиха искане до администрацията на Общите служби на САЩ да признае политика за избран президент на страната, съобщава Фокс Нюз.  

 

Посочва се, че победата на демократа на изборите е получила "независимо потвърждение", така че отделът трябва "незабавно да признае Джо Байдън и Камала Харис за избрани за президент и вицепрезидент".  

 

"Националната сигурност и икономическите интереси на САЩ зависят от това дали федералното правителство ясно и незабавно ще демонстрира готовността си да изпълни волята на американския народ и да осъществи плавно и достойно предаване на властта", се казва в обръщението.  

 

Водещи американски медии съобщиха за победата на демократичния кандидат Джо Байдън. Той от своя страна също се провъзгласи за победител. Действащият президент Доналд Тръмп обаче не призна поражението. Неговите адвокати подготвиха дела в съдилищата на различни щати с искане да се преустанови преброяването на гласовете и да се разследват предполагаеми нарушения.  

 

По закон избраният президент трябва да встъпи в длъжност на 20 януари 2021 година. По-рано вестник "Политико" съобщи, че ръководителят на администрацията на Общите служби на САЩ Емили Мърфи отказва да признае победата на демократичния кандидат на изборите.

Както обясниха експертите, без потвърждението на ръководителя на отдела, Байдън няма да има достъп до финансови ресурси.

Мърфи от своя страна представлява Републиканската партия. Емили Мърфи встъпи длъжност при Тръмп през 2017 г.

САЩ, президентски избори, Джо Байдън, Доналд Тръмп, Емили Мърфи

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.