Йоан Матев, убиецът от Борисовата градина, се покри

https://crimes.bg/kriminalno/yoan-matev-ubiecat-ot-borisovata-gradina-se-pokri/28427 Crimes.bg
Йоан Матев, убиецът от Борисовата градина, се покри

Йоан Матев, убиецът от Борисовата градина, изчезна, узна Crimes.


Матев, който е подсъдим за убийството на 15-годишния ученик Георги, не се появи на днешното съдебно заседание пред Софийски Апелативен съд. Той е многократно търсен на постоянния си адрес, но не е открит.


Той трябва да отговаря пред съда за умишленото убийство на 15-годишния Георги Игнатов на 02.06.2015 г. в парк „Борисова градина“ в столицата.


Софийският апелативен съд отложи за 14 юли 2022 г. делото срещу него.


На заседанието днес не се явиха и адвокатите му – един от тях е в отпуск, вторият не е открит на адрес, като в същото време има данни, че пълномощията му са оттеглени. Майката на Йоан Матев, която е и негов защитник също не е била открита на адреса си в София.


Съдът разпореди двама от адвокатите както и подсъдимия да бъдат търсени за призоваване от ОЗ „Охрана“ за следващата дата на съдебното заседание по делото, като междувременно се изискат всички справки за движението на Йоан Матев, предвид факта, че в момента той е с наложена мярка за неотклонение „подписка“.


Йоан Матев бе оправдан от Софийски градски съд в средата на март 2021г. Мотивът на магистратите бе, че "няма преки доказателства, че е извършител". Двама от общо петима членове на съдебния състав подписаха присъдата с особено мнение.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.