Вкарват Любомир Яков зад решетките

https://crimes.bg/kriminalno/vkarvat-lyubomir-yakov-zad-reshetkite/28492 Crimes.bg
Вкарват Любомир Яков зад решетките

Любомир Яков ще има доста време да размисли върху постъпката си.


След като Яков заплаши председателя на 46-то НС Ива Митева и експремиера Б. Борисов, влиза в затвора. Той ще остане там 7 месеца и 15 дни. Това става ясно от съобщение на Районна прокуратура-София.


26-годишният Яков изпратил две съобщения на електронната поща на правосъдното министерство след 22 ч. на 24 октомври 2021 г. В тях той посочил, че разполага с пистолет и възнамерява да убие Ива Митева.


На следващия ден, отново след 22 ч., но този път от личната му електронна поща в София, той изпраща нов имейл на правосъдното министерство. Този път в него посочва, че ще очисти Бойко Борисов.




В хода на проведеното по случая разследване били изготвени различни експертизи, разпитани са и свидетели.

Любомир Яков е признал сам вината си. След като споразумението било одобрено от Районен съд - София, му е било наложено наказание „лишаване от свобода“. Първоначално той ще трябва да изтърпи наложеното му наказание при строг режим.


Юристи припомнят, че споразумението не може да бъде обжалвано, тъй като е с тежестта на влязла в сила присъда.

Източник: lupa.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.