Вижте какво подготвят Митьо Очите и хората му

https://crimes.bg/kriminalno/vizhte-kakvo-podgotvyat-mityo-ochite-i-horata-mu/27429 Crimes.bg
Вижте какво подготвят Митьо Очите и хората му

Обвиненията в съда за ръководене на престъпна група от Димитър Желязков, занимаваща се с изнудвания, рекет, умишлени палежи, наркотрафик и рекетиране може да се гледат в Бургас. Подобна информация бе споделена от запознати източници.


Текущото дело е трябвало да бъде гледано този петък в СГС, но е отложено, поради неявяването на трима от защитниците на Желязков. По тази причина заседанието бе отложено за 19-ти декември.


Според анонимни източници наети със закрилата на несебърския бос са няколко от най-маститите адвокати в България. Именно те ще защитават всички 11 члена на предполагаемото ОПГ. Юристите ще настояват да се промени подсъдността на обвиняемите.


Има варианти делото да се гледа в окръжния съд в Ямбол, както и в Бургас, на чиито територии са извършени повечето от престъпленията, в които са обвинение.


Източници от магистратските среди твърдят, че бургаските им колеги нямат желание да приемат подхвърления от софийските им колеги “горещ картоф“. Те смятат, че доказателствения материал, събран от ГДБОП не е достатъчно качествен. По този начин, ако последват оправдателни присъди, магистратите ще бъдат подложени на голям обществен, а и политически натиск.


Някои от свидетелите по делото оттеглиха показанията си, а други се предполага, че могат да страдат от  „амнезия“, когато трябва да потвърдят показанията си от 2018-та година.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.