Убиецът на Иво Пилето – собственикът на дрехите "СКАНДАЛ" и "Филип Плейн". Дрогиран ли е бил?

Любо Попов, син на Валери Любенов Попов, собственика на „Глобул Брандс” с бутиците „Скандал”, официален вносител на немския бранд „Филип Плейн”

https://crimes.bg/kriminalno/ubiecat-na-ivo-pileto-sobstvenikat-na-drehite-skandal-i-filip-pleyn-drogiran-li-e-bil-3/128282 Crimes.bg
Убиецът на Иво Пилето – собственикът на дрехите "СКАНДАЛ" и "Филип Плейн". Дрогиран ли е бил?

Любо Попов, син на Валери Любенов Попов, собственика на „Глобул Брандс” с бутиците „Скандал”, официален вносител на немския бранд „Филип Плейн”

Убиецът на Ивайло Чобанов – Иво Пилето, паднал жертва при улична схватка преди близо месец на кръстовището на ул. „Златен връх“ и бул. „Черни връх“ в София, е Любо Попов, син на Валери Любенов Попов, собственика на „Глобул Брандс” с бутиците „Скандал”, официален вносител на немския бранд „Филип Плейн”, особено актуален сред софийските турбогъзари и златотърсачките, твърди Narod.bg.

 

По непотвърдена информация Любо Попов се е предал в полицията още в четвъртък, 22 февруари, и признал за уличната свада, завършила трагично за Иво Пилето.

Валери Попов

Преди ден от МВР се обърнаха с молба за съдействие, ченгетата публикуваха видео от разигралия се екшън, който възникнал на 26 януари 2024 г., около 14.30-14.40 ч. на кръстовището на ул. „Златен връх“ и бул. „Черни връх“ в търсене на очевидци на зловещото меле. Поне 5-6 човека станали свидетели на въргала.

 

На кадрите от видео, което се разпространява и в социалните мрежи, се вижда единствено мъж, който стои прав пред вратата на отворена кола, следва удар от друг мъж, който е в колата, и той е съборен на земята. При падането си удря лошо главата, с което скандалът завършил фатално.

 

Очевидци предполагат, че между Любо Попов и Иво Пилето настъпил конфликт заради неправилно паркиране.

 

Преди време бащата на Любо Попов – Валери, бе забъркан в аферите на щангиста-наркотрафикант Гълъбин Боевски. Чу се, че има разследване за данъчни афери съдружник на Боевски в разбития от ГДБОП сексбардак в столичен хотел

Тогава столичен всекидневник написа, че се чакат обвинения срещу бизнесмена Валери Попов за недекларирани огромни суми с неясен произход и умишлено избягване плащането на данъци, обясняват запознати. Ставало дума за стотици хиляди левове, които Попов инвестирал в легалния си бизнес.

 

Част от тях според разследващите са изкарани и от съвместната му дейност заедно с осъдения за наркотрафик бивш щангист Гълъбин Боевски. В случай, че бъде признат за виновен, Валери Попов рискува освен затвор да се прости и с притежаваното имущество и фирми за милиони левове, обясняват прокурори.

 

Мераци към имането на Попов проявила и КПКОНПИ, показа проверка на вестника. Нейните служители стартирали процедура за конфискация, изпреварвайки прокуратурата.

След щателна проверка експертите на комисията също стигат до извода, че ортакът на Боевски е замесен във финансови афери. Заключенията им става повод за съдебен иск и запор на апартаменти, магазин и дялове във фирми, собственост на Валери Попов, на стойност 286 234 лева.

 

Повод за самата проверка е течащото срещу Попов дело за сводничество в закрития вече спецсъд. Обвиняеми заедно с него били още петима души, а престъпната дейност вървяла в нощен бар „Скандал“ в столичен хотел. Бардакът пък бил собственост на фирма „Скандал ВИП“, в която Попов е съдружник с Гълъбин Боевски.

 

Паралелно с работата в бар „Скандал“ групата на Валери Попов се занимавала и с износ на проститутки, твърди прокуратурата. Повечето от момичетата са пращани в Холандия доброволно и отчитали процент от приходите си, обясняват разследващи.

 

Дейността на бандата била изключително доходна. Само за трите си години съществуване бардакът реализирал над 5 млн. евро оборот. Солидни приходи Валери Попов отчитал и с официалната дейност на бар „Скандал“. Според финансовия отчет на притежаващата го фирма „Скандал ВИП“ само за 2012 година е регистрирал приходи от над 600 хиляди лева.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.