Тъмнокожите дилъри, арестувани в Слънчев бряг – хора на Божо Кравата

https://crimes.bg/kriminalno/tamnokozhite-dilari-arestuvani-v-slanchev-bryag-hora-na-bozho-kravata/28385 Crimes.bg
Тъмнокожите дилъри, арестувани в Слънчев бряг – хора на Божо Кравата

Петимата тъмнокожи викачи по заведенията в Слънчев бряг, които бяха арестувани при спецакцията на полицията в Бургас в началото на тази седмица, зареждали всевъзможни видове наркотици от кримиструктурата на пазарджишкия престъпен бос Божидар Кузманов, по-известен като Божо Кравата.


Припомняме, че тъмнокожите наркодилъри бяха изловени в района на популярната сред английските и скандинавските туристи плажна дискотека „Викинг“, разположена на крайбрежната алея.




Говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева разкри, че петимата африканци са били със статут на постоянно пребиваващи в страната ни. През зимата се подвизавали като викачи на чуждестранни туристи пред нощни заведения в Банско.


Предлагали няколко вида дрога. Тарторът на международната банда е бил 28-годишният нигериец Кристиан. Той е зареждал останалите африканци със стока. Получавал ги е от човек от най-близкото обкръжение на Божо Кравата.


Според неофициална информация, дилърите работили съвместно със Силви Николаев – Страшния. Припомняме, че той бе сред арестуваните силоваци на Божо Кравата през 2016 г. след кървавата престрелка в ресторант „Фор Ю“ с Митьо Очите и неговите мутри.

При все, че след куршумената гангстерска свада цялата бригада на Божо Кравата попадна в ареста за дълго време, до момента все още няма нито един осъден.


Божо Кравата и хората му излязоха на свобода под гаранции, а пазарджишката криминална банда се изтегли от официалния бизнес на групировката – стопанисване на заведения по Южното Черноморие.

Според мнозина обаче той не е напускал наркобизнеса, а се дирижира от силовака му Силви Николаев.


От години криминалната му структура разчита на тъмнокожи пласьори. Те официално биват наети на работа с договори към оборотни заведения. Функцията им обаче реално е да предлагат на туристите наркотици и жени.

Работата им с чужденците е най-благодатна, тъй като те плащат по 50 евро за половин грам – двойно повече от парите, които плащат нашенците.


Не е изключено полицейската акция да е в резултат на добрите контакти на Митьо Очите с криминалистите.

Всеизвестен факт е, че от 20 години той контролира лъвския пай от трафика и продажба на дрога в Несебър и Слънчев бряг. Рядко конкурентни групировки успяват да се задържат дълго на тамошния пазар, преди да бъдат ударени от полицейските власти.


Дори и след арестите, тъмнокожи викачи продължават да пласират стока край плажната ивица на Слънчака.

Прави впечатление, че след акцията нигерийците странят от българите, тъй като вероятно се опасяват да не се натъкнат на полицаи под прикритие.


Междувременно стана ясно, че столичните наркопласьори са се изнесли към южната ни съседка Гърция – над 20 нашенски дилъри на дрога сноват из трите ръкава на Халкидики.

Безспорен номер едно в търговията с кокаин в Гърция е българин с прякор Кашкавала, който обслужва повече от 200 клиента на ден.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.