Стрелба и ранени полицаи във Варна. Какво се случва?

https://crimes.bg/kriminalno/strelba-i-raneni-policai-vav-varna-kakvo-se-sluchva/27803 Crimes.bg
Стрелба и ранени полицаи във Варна. Какво се случва?

Стрелба и ранени полицаи разтърсиха морската ни столица Варна.


По-късно от ОДМВР-Варна разкриха, че е бил задържан 27-годишен рецидивист, опитал се да отвори паркиран автомобил в града.


Когато пристигнали на място, органите на реда установили, че мъжът видимо е под влияние на упойващи вещества, уточняват от МВР.

Според първоначалната информация по случая, мъжът не се е подчинил на полицейските разпореждания да остане на място и тръгнал да бяга.


Наложило се полицейските служители да прибегнат до употребата на помощни средства – електроди, за да задържат нарушителя. Той обаче се откъснал и продължил да бяга.

Заради повторното му бягство се наложило служителите на реда да произведат два предупредителни изстрела със стоп патрони. Третият изстрел улучил беглеца в коляното и по този начин бягството му било възпрепятствано.


Стигнало се дори до употреба на физическа сила. В резултат на схватката единият от полицейските служители е с наранявания, а колегата му е със спукана дясна ръка. По-късно била установена и самоличността на извършителя. Оказало се, че рецидивистът е жител на Провадия и е добре познат на МВР.


Осъждан е за кражби с взлом, освен това е и наркозависим.

В момента, в който е бил задържан от полицейските служители, в него е било открито пакетче с кристалообразно вещество.

Източник: nova.bg




 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.