Спипаха мъжа, вързал на тавана на колата си куче

https://crimes.bg/kriminalno/spipaha-mazha-varzal-na-tavana-na-kolata-si-kuche/37740 Crimes.bg
Спипаха мъжа, вързал на тавана на колата си куче

Установена е самоличността на мъжа, возил на тавана на колата си вързано куче. Срещу 33-годишния мъж - жител на с. Маноле, е разпоредена проверка по чл. 325б от Наказателния кодекс, бе съобщено от полицията. За случая е уведомена и Районна прокуратура-Пловдив.

Полицейските действия в ОДМВР-Пловдив стартират на 17 април, след разпространен в интернет видеоматериал, на който се вижда, че животното е завързано на покрива на лек автомобил “Опел” с пловдивска регистрация. Установено е, че колата се движи по пътя между селата Маноле и Рогош. В хода на работата служители от РУ – Труд стигнали до водача, който е и стопанин на кучето.

Обяснението на шофьора пред органите на реда е, че възнамерявал да се отърве от домашния любимец, който удушил няколко от кокошките му. Идеята му била да го отведе и пусне на свобода в съседното село Рогош.

Същия ден на семейството се наложило спешно да пътува с колата до Пловдив, завързали кучето на тавана, тъй като в купето нямало място за него и го пуснали в землището на Рогош. Животното е открито във видимо добро състояние и е приютено от семейство в село Калековец.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.