Разпитаха свидетели от Сейшелите по делото на „Братя Галеви”

https://crimes.bg/kriminalno/razpitaha-svideteli-ot-seyshelite-po-deloto-na-bratya-galevi/37810 Crimes.bg
Разпитаха свидетели от Сейшелите по делото на „Братя Галеви”

„Бизнесмените” са в неизвестност от 2012 година и оттогава правосъдието ги търси по екзотични дестинации напразно
Източник:
2015-06-23 16:33:00


Крими


1522

Прочетено: 1179990

Кратка връзка
Свидетели от Кипър и Сейшелските острови са разпитани по делото за конфискация на имуществото на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като "Братя Галеви", съобщи БНР.

Председателят на състава Таня Костадинова от Кюстендилския окръжен съд отрече, че за превода са платени 4 хиляди лева. Тя уточни, че сумата е по-малка и се плаща от Комисията за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин. 

 

Спорно е обаче дали показанията ще имат доказателствена стойност, защото на разпита не са присъствали защитниците, коментира адвокатът на Пламен Галев - Анани Константинов. Никой не е информирал адвокатите за тази процедура. 

 

Само са им предоставени преведените страници, каза адвокат Капка Гергинова, която е защитник на дружеството "Макса лимитид", регистрирано на Британските и Вирджински острови. В хода на делото се оказа, че то е собственик на имението на Галеви в Ресилово.

 

Следващото заседание по делото за конфискуване на имущество на двамата родни „бизнесмени” и техните съпруги за 4,25 милиона лева, което започна преди три години, е насрочено за 1 юли т.г. Бившите барети Пламен Галев и Ангел Христов са в неизвестност от 8 май 2012 г. и са обявени за международно издирване.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.