Опасна игра: Вместо райски газ – никотинов снус

https://crimes.bg/kriminalno/opasna-igra-vmesto-rayski-gaz-nikotinov-snus/28145 Crimes.bg
Опасна игра: Вместо райски газ – никотинов снус

Нова опасна игра се заражда при подрастващите след забраната за продажба на райски газ на непълнолетни. Преди те се забавляваха с т.нар райски газ, който в няколко случая прати деца в интензивното и със застрашен живот. След няколкото скандални случаи, отразени в медиите властта забрани продажбата и употребата от деца под 18 год.




Репортерски проверки показват, че забраната за продажбата на газа не се спазва напълно и е възможно онлайн да бъде поръчан почти от всеки.


 


Психолог обясни, че търсенето към подобни вещества ще го има винаги сред младежите поради интереса за силни преживявания и незапознатост с вредите от употребата.


Според него непълнолетните често прибягват до тактика да се събират на групи, като се разбират кой какво вещество ще купи от аптеката, като измислят различни версии, за да им бъде продадено. След това те използват различни комбинации за получаване на силни усещания.


 


Новият заместник на райския газ – торбичките от никотин също официално са забранени за продажба на непълнолетни, но все още поради липсата на засилен контрол масово се нарушава. Дори чрез интернет също могат да бъдат поръчани само с клик, че клиентът е над 18 години.


Торбичките са предназначени за орална употреба, като се рекламират, че са без тютюн и катран.


 


Експертите съветват да се вземат навременни мерки преди поредният тежък случай на дете в токсикологията.


 


Източник: lupa.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.