Кой предаде Иво Масларов?

https://crimes.bg/kriminalno/koy-predade-ivo-maslarov/27539 Crimes.bg
Кой предаде Иво Масларов?

От няколко дни насам Иво Масларов, който бе издирван за убийството на Станка Марангозова, вече е в България.


След като преди около месец бе заловен в Германия, с разрешението на тамошния съд той вече е върнат у нас. Тук той ще трябва да се изправи пред съда, за да отговаря за поръчителството на разстрела на Марангозова.


Германия е била транзитна спирка по пътя на беглеца. След като му става ясно, че в София го издирват под дърво и камък, Масларов звъни на Красимир Каменов – Къро, с когото уж са близки приятели от времената на ВИД-2. Те даже са съседи в знаковата кооперация на бул. „Пушкин“, наричана „Колумбийското посолство“.


Въпреки многократните позвънявания, Къро не си вдига телефона. Накрая все пак се свързват и Каменов обещава да му помогне. В Швейцария, Масларов стартира акция по потапянето му (покриване). Сдобива се с нужните документи и отпътува спокойно при Къро за ЮАР.


Месеци наред Къро му хвърля прах в очите, обещавайки, че ще оправи всичко и уверявайки го, че МВР е негово. Твърдял дори, че има хора и в правителството на Кирил Петков. Дори и след падането на правителството на Петков обаче, снимката на Масларов продължава да виси като издирван убиец от Интерпол.


Масларов си дава сметка, че Къро не може да му помогне и само го баламосва. Връща се в Европа, за да търси ново убежище по света. Тъй като Къро го предава, Масларов отива директно в немския арест.

По всяка вероятност поръчителя на убийството на Марангозова е щял да отлети към Доминикана.


Имотите и парите на Масларов са в сигурни ръце – поверени са на дъщеря му Незабравка, която за нула време става милионерка. Заедно с баба ти ся е консултирана от доверени счетоводители и адвокати. Майката на Масларов обаче е взета под прицел от Комисията по конфискациите.

Източник: Уикенд


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.