Извънредно: Двама полицаи ранени при гонка и стрелба в Бургас

https://crimes.bg/kriminalno/izvanredno-dvama-policai-raneni-pri-gonka-i-strelba-v-burgas/28250 Crimes.bg
Извънредно: Двама полицаи ранени при гонка и стрелба в Бургас

Вчера вечерта полицейски служители подали стоп-сигнал на автомобил Мерцедес около КПП Пода. Водачът не се подчинил, а ускорил автомобила в посока Бургас, при което е бил последван от служителите на гранична полиция. След сигнала в гонката се включили допълнителни полицейски сили, част от които предприели заградителни действия.




Автомобилът с висока скорост се насочил към Върли бряг, включително по черни пътища. В местността той блъска два полицейски автомобила, които са преградили пътя, като това ранява един полицай в ръката.


При преминаването на блокадата от преследвания автомобил са произведени и изстрели, при което е ранен втори полицейски служител.


И двамата са прегледани в УМБАЛ Бургас, като простреляният е оставен за лечение, а другият полицай е освободен за домашно лечение.


 


Преследваният автомобил е спрян малко преди Средец, като са задържани шофьорът и пътникът – 29-годишен криминално проявен и 41-годишен.


Направени са тестове за алкохол и наркотици, като алкохолната проба е отрицателна, а наркотестът е положителен и на двамата.


И двамата са арестувани за срок до 24 часа, като най-вероятно прокуратурата ще поиска арест за 72.


По случая тече разследване и предстои да бъдат назначени множество експертизи, претърсен е автомобилът на бегълците и се очаква допълнителна информация от ОДМВР Бургас и прокуратурата.


 


Източник: nova.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.