Иво Българина рекетирал директорите на футболен клуб Севиля от името на мексиканския картел Лос Рохос

Награждавали мадридски полицаи с екскурзии в Тайланд и Маями

https://crimes.bg/kriminalno/ivo-balgarina-reketiral-direktorite-na-futbolen-klub-sevilya-ot-imeto-na-meksikanskiya-kartel-los-rohos/122967 Crimes.bg
Иво Българина рекетирал директорите на футболен клуб Севиля от името на мексиканския картел Лос Рохос

Награждавали мадридски полицаи с екскурзии в Тайланд и Маями

Оказва се, че арестуваният в Мадрид българин от турски произход Бейхан Мемзи Рафи, известен като Иво Българина, е имал водеща роля в трафика на кокаин от Южна Африка към Испания през последните няколко години, замествайки издирвания от Интерпол с влезли в сила три осъдителни присъди за наркотрафик Евелин Банев – Брендо.

 

В началото на седмицата  50-годишният гангстер, описван от медиите в Испания като един от най-опасните престъпници в държавата и тартор на съставената от българи, украинци и румънци групировка „Костотрошачите“, бе закопчан в дома си в Мадрид за рекет на един от директорите на световноизвестния футболен клуб „Севиля“.

 

Според телевизия „Телесинко“ Иво Българина, заедно с още трима души, сред които и адвокат, са обвинени в изнудване на футболния бос, от когото се опитали да измъкнат 500 000 евро обезщетение заради провалено турне на „Севиля“ през лятото на 2019 г. Популярният испански футболен клуб и 7-кратен носител на купата на „Лига Европа“ трябвало да проведе предсезонна подготовка в Мексико, където да изиграе четири мача, но в последния момент от клуба отказали да участват поради съображения за сигурност.

 

Месеци по-късно към „Севиля“ били предявени претенции от мексиканските организатори на турнето за сумата от 500 000 евро, но от управата на футболния клуб категорично отказали да платят парите. Тогава се намесила базираната в Мадрид криминална организация на Бейхан Мемзи Рафи – българин от турски произход, сочен като бос на „балканската мафия в Испания.

 

Неофициално се твърди, че Иво Българина е отправил смъртни заплахи към вицепрезидента на „Севиля“ Хосе Мария дел Нидо, говорейки от името на мексиканския наркокартел „Лос Рохос“. Родният гангстер настоявал от „Севиля“ да платят незабавно 500 000 евро неустойка плюс още 150 000 евро лихва, за да не се стига до „кървава развръзка“.

 

Според испанските медии картелът „Лос Рохос“, действащ в централно и югозападно Мексико и прочул се през последните години със серия от отвличания и изнудвания, си партнира с Иво Българина в доставките на кокаин към Испания и Италия. Твърди се, че български трафиканти на дрога работят като подизпълнители на кървавия мексикански картел и изпълняват мокри поръчки от всякакво естество на „Лос Рохос“ в Европа.

 

Името на Иво Българина нашумя през 2013 г., когато испанската полиция разби при спецакция „клана на българите“ в Мадрид и арестува Бейхан Мемзи Рафи и 25 души от обкръжението му. Тогава полицията обяви, че родният гангстер ръководи престъпен синдикат, занимаващ се с трафик на дрога и с рекет на нощни заведения.

 

Според обвинението Бейхан Мемзи Рафи, под прикритието на охранителна фирма, е контролирал бизнеса с охранители на дискотеки в цяла Испания, като неговите гардове са пласирали наркотици на клиентите в заведенията. Родните бандити са търгували и с оръжие, освен това са контролирали и канал за износ на крадени в Испания луксозни лимузини към България. При полицейската операция срещу бандата на Иво Българина бяха заловени 5 кила кокаин, огромен брой оръжия и сумата от над 250 000 евро.

В крайна сметка обаче Бейхан Мемзи Рафи се измъкна сух от обвиненията, а срещу него бяха повдигнати единствено обвинения за укриване на милиони евро данъци.

 

През 2018 г. каталунският вестник „Ел Мундо” публикува любопитно разследване за Иво Българина. Оказва се, че българският мафиот си купил орден на маркиз и е получил Имперския орден на Карл V, връчен през ноември 2015 г. от Испанското хералдическо дружество на тържествена церемония в замъка „Алкасар де Сеговия“.

 

През 2019 заради Бейхан Рафи в Испания стартира полицейско разследване срещу мадридски полицаи, заподозрени, че прибират подкупи от структурата на Иво Българина. Според разследването, проведено от Звеното за борба със специализираната и силова престъпност към Националната полиция на Испания, полицаи от Мадрид са работели незаконно с групировката на Иво Българина. Служителите на реда и закона дори били наградени с екскурзии до Тайланд и Флорида като плащанията за почивките им били направени от фирмата 38 Pulsaciones, която управлява популярната дискотека The Host в Мадрид. Дружеството е собственост на Иво Българина. При пътуванията полицаите винаги били придружавани от човек от бандата на нашенеца. Задачата му била да плаща всички разходи на „наградените с почивка“ полицаи.

 

През 2016 г. името на Иво Българина отново изплува в пореден криминален сюжет, свързан с печалбата от 68 млн. евро от лотария „Ла Примитива“ на българката Гошка. Малко след като ромката удари тлъстия джакпот в градчето Кинтанар дел Рей в провинция Куенка, тя и семейството й се изнесоха скоропостижно от Испания. Според испанския сайт „Ел Еспаньол“, Гошка и семейството й са станали обект на рекет на кримиструктурата на Иво Българина и затова предпочели да напуснат Испания и да се установят във Франция.

 

Иво Ел Булгаро ръководи стройна структура от пенсионирани боксьори, пристрастени към анаболите. Когато някой бъде изнудван за пари или пък мутрите поискат да охраняват дадена дискотека, но не срещат „разбиране“, на жертвата задължително се троши кост, което е техният „подпис“. Продължава се, докато човекът се принуди да съдейства“, описват методите на българина от турски произход Бейхан Мемзи Рафи медиите в Испания.

 

При положение, че бъде признат за виновен по обвинения в изнудване над длъжностни лица от футболен клуб „Севиля“, Иво българина може да бъде осъден на затвор от 5 до 9 години. Нашенецът е настанен в специален затвор, докато тече разследването. Вече са се появили и защитени свидетели от неговата организация.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.