Истимарото със загуба за над 5 милиона

Оказва се, че топконтрабандистът стои зад фабриката за цигари в Севлиево

https://crimes.bg/kriminalno/istimaroto-sas-zaguba-za-nad-5-miliona/110161 Crimes.bg
Истимарото със загуба за над 5 милиона

Оказва се, че топконтрабандистът стои зад фабриката за цигари в Севлиево

Контрабандист №1 на цигари Илиян Стефанов – Истимарото и партньорът му в кримибизнеса Тодор Шопов – Мъжкия, стоят зад разбитата от ДАНС и Агенция „Митници“ модерна фабрика за папироси в Севлиево.

 

Само в рамките на броени минути двамата загубиха цигари, тютюн и суперскъпа техника за поне 5 млн. лева.

Вероятно си спомняте, че на 20 април ДАНС и Агенция „Митници“ разкриха нелегална фабрика за цигари в община Севлиево, в която бяха открити около 4 млн. къса цигари за поне 2 млн. лв. и 3.5 тона нарязан тютюн, готов за свиване. Тогава властите обявиха, че е предотвратена щета за държавния бюджет за 1.5 млн. лв. само от неплатен акциз.

 

В момента на проверката, проверяващите установили голямо количество кутии с цигари марка Marble без български акцизен бандерол, ситно нарязан тютюн и тютюн на листа, както и машини за рязане и сушене на тютюн, поточна линия за пакетиране и опаковане на цигарите. Към момента на проверката фабриката работила, а на място се намирали 7 човека. Обектът е запечатан. Оказва се, че цехът е оборудван с най-модерна техника и е сформиран от Истимарото и Мъжкия.

 

И двамата са със завиден опит в производството и трафика на цигари. Преди време нидерландската полиция разби тяхна нелегална цигарена фабрика в Грьонинген, в която ченгетата откриха колосалните 150 т. нарязан тютюн.

 

За никого не е тайна, че бизнесът с цигари конкурира по приходи дори наркотрафика, а Истимарото и Мъжкия са живото доказателство за това. Те притежават луксозни яхти за по над 1 млн. евро, закотвени на док в Истанбул. Това е и една от причините тандемът да има врагове в ъндърграунда, застраховка срещу които са бронираните лимузини, които шофират разбойниците.  

 

Истимарото притежава и луксозен „Ролс-ройс“, пуснат в български сайт за продажба на цена от 1 319 000 лв. без ДДС, тоест близо 1.6 млн. лв. с платен данък.

Полицейски източник, запознат с разследването твърди, че Мъжкия се занимава с набирането на майстори за машините и със снабдяването на фабриките с материали за производство на цигари.

Стоящият в сянка Истимарото пък отговарял за продажбата на готовата стока в чужбина и за преминаването й през границата.

 

Нелегалните фабрики на дуета бълват предимно фалшификати на „Филип Морис“, под бранда „Марлборо“ във всякакви вариации. Освен, че са наводнили пазара на ЕС с менте папиросите, Истимарото и Мъжкия доставят цигари дори във Великобритания, където цената е сред най-високите в Европа – около 10 паунда за кутия.

Бандитите наемали на работа предимно украинци – във всяка от фабриките им се трудили поне по 20 работници от бившата съветска република, които живеели в нелегалните цехове, без право да си подават носа навън.

 

Истимарото и Мъжкия живеят в пловдивското село Марково, но често пътуват зад граница. Те притежават няколко луксозни имота в Испания. Според запознати разбитата през 2021 г. нелегална фабрика за цигари в Сарагоса на дуета бълвала продукция за почти 70 млн. евро. Там в бизнеса им помагали и испански престъпници.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

1 Коментара

Mariotuh

преди 4 седмици

Bitcoin (BTC) might just be the golden opportunity of our era, poised to skyrocket to $200,000 in the upcoming year or the one following. In the past year alone, BTC has witnessed a staggering 20-fold increase, while other cryptocurrencies have surged by an astounding 800 times! Consider this: a mere few years ago, Bitcoin was valued at just $2. Now is the time to seize this unparalleled chance in life. Join Binance, the world's largest and most secure digital currency exchange, and unlock free rewards. Don't let this pivotal moment slip through your fingers! Click the link below to enjoy a lifetime 10% discount on all your trades. https://swiy.co/LgSv

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.