Доживотен затвор за 12 кг кокаин на двама българи в Солун

https://crimes.bg/kriminalno/dozhivoten-zatvor-za-12-kg-kokain-na-dvama-balgari-v-solun/37744 Crimes.bg
Доживотен затвор за 12 кг кокаин на двама българи в Солун

Наказание доживотен затвор бе наложено вчера на 41- годишният Димитър Бакаров и 34-годишния Марин Саханов от тричленния апелативен съд в Солун, обвинени в трафик на голямо количество наркотик. Двамата бяха арестувани през м. март миналата година при полицейска акция в промишлената зона Синду. В куфара задържан от полицията бяха открити около 12 кг кокаин на стойност около 900 000 евро. Наркотикът бе внесен от България от 41-годишния, който пристигнал с ТИР. Както “Български новини” писа двамата са следени  няколко месеца, за да се разкрие схемата по прехвърляне на кокаина. По информация на полицията в Солун трансферът е извършен с товарен камион от България, който е бил проследен до момента на сделката в Солун. Българските власти също са били информирани и са съдействали за акцията.

Арестът е извършен в момент на предаване на кокаина, скрит в пътнически куфар. Специалните части на полицията са обсадили мястото в индустриален квартал на Солун повече от едно денонощие в очакване на пратката. Конфискувани са камиона и леката кола, с които е пренасян наркотикът. Пазарната цена на кокаина е около 900 хиляди евро. Акцията е ръководена от американската служба за борба с трафика на наркотици съвместно с гръцката полиция.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.