Брендо си е в България, а Интерпол го дири под дърво и камък

https://crimes.bg/kriminalno/brendo-si-e-v-balgariya-a-interpol-go-diri-pod-darvo-i-kamak/27669 Crimes.bg
Брендо си е в България, а Интерпол го дири под дърво и камък

Оказа се, че кокаиновият крал Евелин Банев – Брендо се е прибрал в родината си.


Към момента МВР има съмнения, че именно той е лицето, което се приземи мистериозно с малък самолет край Търговище преди три месеца. По случая се извършва проверка.


В същото време Брендо е издирван от Интерпол чрез червена бюлетина, при това със заявки от две държави – нашата, както и от северната ни съседка – Румъния, тъй като има издадени присъди.


Според оперативната информация по случая, Брендо е избягал от Украйна след началото на руската инвазия там и за известно време се е укривал в друга страна. Малкият самолет, който е излетял от Латвия, е кацнал да презареди в Унгария.


Интересен факт е, че след зареждането, самолетът не се е подчинил на унгарските военновъздушни сили и когато полицейските власти опитали да проверят самолета, той духнал като по филмите в неизвестна посока. Припомняме, че това разкритие бе направено от вътрешния министър по онова време Бойко Рашков.


Още тогава МВР шефът загатна, че МВР разполага с богата оперативна информация по случая, която няма как да бъде споделена.

По случая дори бе образувано дело в местната прокуратура, а окръжният обвинител Диляна Стоянова отбеляза, че в летателния апарат не е било открито нищо, но пък са били свалени отпечатъците, които все още се изследват. Освен това са назначени и експертизи на откритото в него ДНК.

Източник: lupa.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.