Внимание: Димитър Маджаров купи бракувано в Чехия месо с цел бърза печалба! (Брутални разкрития)

https://crimes.bg/analizi/vnimanie-dimitar-madzharov-kupi-brakuvano-v-chehiya-meso-s-cel-barza-pechalba-brutalni-razkritiya/38723 Crimes.bg
Внимание: Димитър Маджаров купи бракувано в Чехия месо с цел бърза печалба! (Брутални разкрития)

 

Митницата в България установи нещо крайно притеснително. Голяма пратка смет от месни продукти е била засечена да пристига у нас. Тя е била бракувана в Чехия, а като купувач е установен производителят на млечни и месни продукти Димитър Маджаров.

Митническата документация сочи, че целта на покупката е изхранване на животни в свинеферма. Очевидно по този начин Маджаров и дъщеря му се надяват да регистрират бърза печалба за сметка на качеството. Умел подход по време на криза.

По информация от специалните части се разбира, че пратката съдържа абсолютно негодни за ядене смеси. Те се оказват негодни дори за животните. Нивото на канцерогенност в тях е 28 пъти над допустимото, а хранителната им стойност е почти нула.

Проблемът е много сериозен, защото човек, които консумира месо от животни, хранили се с тези смеси от Чехия, ще се чувства винаги сит, но всъщност това е измамно чувство и реално ще е недохранен. А това от своя страна води до влошаване на здравето, което дори може да завърши с фатален край.

От регулаторните органи отказват коментар под предлог, че в момента се води разследване и всяка намеса на медиите би попречила на развитието му. Екипът ни обаче реши, че темата е от обществена важност и трябва да споделим наученото с нашите читатели. Защото здравето на хората е по-важно от всяка акция на специалните части.

Димитър Маджаров вече е попадал в медиите с подобни схеми. Преди години хората намираха странни предмети в закупените от тях продукти. Тогава обаче той успя да се спаси от носене на отговорност.

От 1994 г. насам фирмите на Маджаров получават постоянно актове и наказателни постановления от ХЕИ и БАБХ, но промяна в политиката на бизнесмена няма. Купувачите му продължават да бъдат изложени на огромен риск от влошаване на здравето, което във време на пандемия е още по-опасно, тъй като отслабва имунната система.

Димитър Маджаров и дъщеря му Станислава наскоро обявиха, че са навлезли в пазара за храни в Ливан. Оказва се обаче, че въпросното им навлизане в ливанския пазар е просто пране на пари, което бе установено след запитване в посолството на Ливан. Прокуратурата в Бейрут разследва 7 лица за пране на пари от един държавен и три частни субекта на територията на страната.

Нека напомним, че Ливан е базата на терористичната групировка Хизбула, която се финансира именно от контрабанда и пране на пари. Същата организация е уличена в единствения терористичен акт през този век на територията на България, а именно атентата на летището в Бургас през 2012 г.

Всеки, който смята или има съмнение, че е закупил некачествен хранителен продукт, вреден за неговото здраве, може да алармира на тел. 0700 122 99 или да подаде сигнал на страницата на БАБХ: http://babh.government.bg/bg/Page/problem_signal/index/problem_signal/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B9%20%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BD%EF%BF%BD

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.