Важна информация за всеки, който желае да изтегли безлихвен кредит

https://crimes.bg/analizi/vazhna-informaciya-za-vseki-koyto-zhelae-da-iztegli-bezlihven-kredit/28725 Crimes.bg
Важна информация за всеки, който желае да изтегли безлихвен кредит

Условията за отпускане на безлихвени кредити вече са променени

Правителството взе решение за промяна на условията за отпускане на безлихвени кредити по програмата в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд заради пандемията от коронавирус.

Причината за въвеждането на промените в програмата е, че в хода на нейното изпълнение бе установено, че заложените в нея изисквания в известна степен затрудняват достъпа на част от нуждаещите лица до безлихвени кредити.

Приетите промени засягат и процеса на подписване на споразумения между Българската банка за развитие и търговските банки за изпълнение на програмата.

Благодарение на тях ще се осигури по-голяма възможност и достъп на по-широк кръг от лица финансирането, осигурено от държавата по време на пандемията.

Право на безлихвен кредит ще имат лица, които отговарят на изискването да са работили на трудов договор в последните 6 месеца

Самоосигуряващите се лица също ще могат да се възползват от програмата. За да кандидатстват, те е необходимо да докажат, че в първото тримесечие на настоящата година или за всяко следващо календарно тримесечие доходите им са спаднали с поне 20 % спрямо съответното тримесечие през 2019 г.

Право на безлихвен кредит имат както хора с платени осигурителни вноски, така и такива с декларирани, но неплатени вноски за период от поне 6 месеца преди кандидатстването, пише Pariteni.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.